BENEOFIS40
New member
esterek2. U mnie dopiero ten Ipertrofan zastosował lekarz na sam koniec leczenia, gdy już chyba z 10 antybiotyków nie poskutkowało. A stosowałem takie: Doxycyclinum, Palin, Negram, Furaginum, Acenal, Zinnat, Tarivit, Nolicin, Amidoksal, Urenil oraz Mesteron, Nizoral (tabletki), Urov-axom, Scopolan, sporo leków łagodzących objawy typu Prosta....., Fitolizyna, Debylizyna. Tyle pamiętam, bo zostały mi ulotki. Później jeszcze kupowałem leki bez recepty, jak Ginjal, Paraprotex, żurawina, masaże prostaty, itd. Doxycyclinę stosowałem jako pierwszy antybiotyk i wszystko po niej ustąpiło. Po tygodniu nastąpił nawrót. Potem już w dwa razy mniejszych dawkach, ale dwa opakowania chyba. Pierwszy raz w dużych dawkach, chyba 2x100 dziennie. Co do Ipertrofanu, to rzeczywiście, jest to makrolid (antybiotyk), nawet nie wiedziałem o tym. Zresztą jest trochę informacji o nim, jednak rzadko pisze, że to antybiotyk. Co ciekawsze, nigdzie nie pisze że stosuje się go przeciwko jakimś bakteriom. Czasem stosuje się go przeciw grzybom i pierwotniakom, lecz w moim przypadku lekarz zastosował go w innym celu, przynajmniej tak mi powiedział. Powiedział, że lek ten zmniejsza ilość estrogenów w organizmie, a co za tym idzie usuwa cholesterol z tkanki gruczołu krokowego i jego zmniejszenie. Ja poczytałem sobie trochę i dowiedziałem się, że jest to lek o wszechstronnym działaniu na gruczoł krokowy. Tak mi też poniekąd sugerował lekarz. Leczyłem się wtedy prywatnie i za każdą wizytę trzeba było płacić, więc nie zależało mu chyba na szybkim wyleczeniu, ale w końcu miało przynieść efekt, aby lekarz mógł powiedzieć że wyleczył mnie. On tłumaczył, że lek Ipertrofan zostawił na koniec, bo liczył że tańszymi lekami mnie wyleczy. Ten lek był wtedy bardzo drogi, ale powiedział, że prawie w każdym przypadku przynosił efekt. Warunkiem było tylko długie go stosowanie. Ja z tego co pamiętam dostałem receptę na trzy buteleczki, po 30 tabletek w każdej. Stosowałem po 3 tabletki dziennie. Kuracja mi starczyła na miesiąc, a jak pisze na stronie chyba Urologii Polskiej, trzeba go stosować dłużej. Nawet dwa miesiące - Urologia Polska 1992/45/4 - Mepartricin (Ipertrofan) w leczeniu chorych z gruczolakiem stercza . Ciekawa strona. Pisze, że w 75% procentach po zastosowaniu leku Ipertrofan osiągnięto pozytywne efekty. Przynajmniej łagodzące 33% objawów. Jak się domyślam, chodzi tu o ludzi którym już inne leki nie pomogły, bo żaden lekarz chyba na początku leczenia nie przepisuje Ipertrofanu. Więc to bardzo duża skuteczność. Nie widzę nigdzie ceny leku. Tylko tutaj znalazłem po 86zł za 30 tabletek - Ipertrofan 40 (tabletki powlekane) - informacje o leku, opinie | Rejestr Leków . Tutaj jest jak go stosować (dawki) - IPERTROFAN - Encyklopedia Leków - Przychodnia Internetowa - PRZYCHODNIA.PL . A tu o samym leku - Centrum Informacji o Leku - Indeks leków - Strona 3 , Mepartrycyna (opis profesjonalny): Lekarze pacjentom - aktualne informacje o lekach . Zastanawiam się jeszcze czy nie powtórzyć raz jeszcze kuracji Ipertrofanem. Tylko tym razem dwumiesięcznej z jednoczesnym uderzeniem na E. coli.
Zapomniałem jeszcze dodać, że wykryto u mnie bakterie Boreliozy.
Zapomniałem jeszcze dodać, że wykryto u mnie bakterie Boreliozy.
Ostatnia edycja: