• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Zapalenie prostaty

idk

New member
Witam

Niestety chyba i mnie dopadła ta choroba.
Opiszę moja historię i spytam o poradę.

Zaczęło się 4 lata temu jak miałem 18 lat.
W szkole po strzelnicy poszedłem na przystanek i czekałem na autobus do chaty, nagle zaczęło mnie boleć lewe jądro.
Nic nie robiłem przez kilka dni z tym bo myślałem że samo przejdzie, chociaż niepokoiło mnie to że rozbolało mnie to bez żadnego urazu i miałem z tyłu głowy że samo może nie przejść. Dodam że jądro też było powiększone. Po jakimś czasie gdy objawy nie ustąpiły, zapisałem się do pierwszego urologa. Nic konkretnego nie uzyskałem wtedy. Poszedłem do drugiego, który wysłał mnie na badania ( posiew nasienia). Wyszło że mam Enterococcus faecalis. Dostałem od tego urologa jakiś antybiotyk, nazwy nie pamiętam, ale nie pomógł niestety. Urolog nie stwierdził jednoznacznie co mam. Ból czasami był nie do wytrzymania, pojawiały się też mdłości, szczególnie jadąc jako pasażer. Niestety nie wyleczyłem tego wtedy i odpuściłem na jakieś pół roku. Poszedłem do kolejnego urologa i też przepisał antybiotyk i czopki, również nie wiedział co mi dokładnie jest, stwierdził chyba za zapalenie najądrza. Nie ukrywam że wtedy ból już był dużo słabszy jądra a ja nie wiedząc co mi jest po raz kolejny odpuściłem i nie wyleczyłem tego cholerstwa. Uroloczy wiedzieli że mam takie objawy jak: ból lewego jądra, brak erekcji po przebudzeniu, żółte nasienie, bakterie w nasieniu a mimo to nie wiedzieli co to za choroba. Dodam że patrzyłem na znanymlekarzu na opinie i tym się kierowałem, dzisiaj już wiem że to scam.
Bardziej się dowiedziałem czytając objawy osób z tej długiej dyskusji na forum co mi jest i z chataGPT niż od lekarzy na których trafiłem wcześniej, oczywiście też rozmawiałem z urologiem dr. Chomicz i stwierdziła że bardzo możliwe że to mam. Myślę że tej pani doktor nie muszę przedstawiać.

Miałem iść do dr. Gołąbka ale rozmawiając o tym z dr. Chomicz powiedziała że dużo ludzi od niego przyjeżdża do niej. Nie ukrywam że napewno też będzie taniej, a jak czytam ta dyskusje to wyleczenie tego kosztuje nie kiedy fortunę.

Dostałem też od dr. Chomicz takie zalecenia:
Diagnostyka zapalenia prostaty obejmuje szczegółowy wywiad i badanie fizykalne (per rectum) przez urologa, badania laboratoryjne moczu i krwi (morfologia, CRP, PSA), posiew moczu i nasienia, a w razie potrzeby USG prostaty (przez powłoki brzuszne lub przezodbytnicze TRUS) oraz specjalistyczne testy, jak test 4 szklanek Mearesa-Stameya, aby zidentyfikować patogen i ocenić stan gruczołu.

Dodam że moje aktualnie objawy to sporadyczny ból lewego jądra, najbardziej boli jak o tym myślę, pisząc ten tekst teraz. Równiez występuje żółte nasienie i takie żeliste. Brak erekcji porannej i czasami nie mam takiego normalnego opróżnienia pęcherza, tylko takie serie.

Przechodząc do sedna, czy ktoś leczył u
dr Chomicz prostatę i poleca?

Piotre

Member
22 lata? Fecalis mówisz? Pewnie do tej Pani masz blisko, Białystok? To zawsze decyzja pacjenta. Jak już przeczytałeś stamey i laboratorium to podstawa, z wynikami do urologa , badanie fizykalne, usg stercza przez powłoki brzuszne , jąder, nerek to podstawa. Poszukaj urologa co robi TRUS, u mnie w mieście koszt 350 zł- warto! Podstawowe badania jak najbardziej - psa, Crp, Ob, kreatynina, mocz. Szkoda, że olałeś temat jak jajko zaczęło boleć , ostatnio -10 letni mój siostrzeniec zaczął mieć ból jądra w nocy- SOR- USG i zapalenie najadrza- bactrim na 10 dni i przeszło. Oby chłopakowi nigdy nie wróciło! Zrób badania, lecz się mądrze! Powodzenia!