Różne.Jerzy jakie bakterie nękały Cię jak Cię to pierwszy raz dopadło?
Odnośnie rezonansu.. Panowie, polecalibyście profilaktycznie wykonać coś takiego? Jeśli podejrzewam u siebie CPPS/nerwicę, ale chcę sprawdzić prostatę to lepsze będzie MRI prostaty czy miednicy mniejszej?Rezonans prostaty też miałem 2 razy za pierwszym podejrzenie stanu zapalnego a po chyba pol roku rezonans kontrolny i komentarz że prostata w normie
Najlepsza będzie próba stameya w badbakOdnośnie rezonansu.. Panowie, polecalibyście profilaktycznie wykonać coś takiego? Jeśli podejrzewam u siebie CPPS/nerwicę, ale chcę sprawdzić prostatę to lepsze będzie MRI prostaty czy miednicy mniejszej?
Rezonans miednicy wykazuje nieprawidłowości w napięciu mięśni może?
dokładnie, warto wydać kasę w badbak i mieć 90% pewność. jeśli chodzi o rezonans to nie jest najlepszy sposób obrazowania. Miałem dwa razy (prostata/miednica mniejsza) i potwierdził zapalenie. Jednak lepszymi badaniami są: badanie urodynamiczne (jeśli jest problem gdzieś po drodze z oddawaniem moczu to takie badanie to pokaże), do tego TRUS żeby sprawdzićstan prostaty i pęcherzyków nasiennych itd.Najlepsza będzie próba stameya w badbak
Moim zdaniem rezonans prostaty gówno pokazuje przy zapaleniu prostaty. Pewnie tylko przy bardzo ostrym stanie coś widać, ale wtedy to przecież sam dobrze wiesz, że masz zapalenie prostaty.Rezonans prostaty też miałem 2 razy za pierwszym podejrzenie stanu zapalnego a po chyba pol roku rezonans kontrolny i komentarz że prostata w normie
Co mi ten TRUS da? Co w przypadku gdy mam tak ściśnięte zwieracze z nerwów i lęków, że nawet fizjo miała problem żeby delikatnie mi to rozluźnić z zewnątrz. Nie mówiąc już o sondach jakichś…dokładnie, warto wydać kasę w badbak i mieć 90% pewność. jeśli chodzi o rezonans to nie jest najlepszy sposób obrazowania. Miałem dwa razy (prostata/miednica mniejsza) i potwierdził zapalenie. Jednak lepszymi badaniami są: badanie urodynamiczne (jeśli jest problem gdzieś po drodze z oddawaniem moczu to takie badanie to pokaże), do tego TRUS żeby sprawdzićstan prostaty i pęcherzyków nasiennych itd.
@lukas900 Ty powinieneś mieć obowiązkowo TRUS jeśli jest problem z płodnością. Znam świetnego specjalistę od USG w Warszawie, który u mnie wykrył problemy, których inni lekarze nie zauważyli.
Jak masz ściśnięte zwieracze z nerwów i lęków to równolegle z leczeniem musisz rozpocząć psychoterapię i lekowanie.Co mi ten TRUS da? Co w przypadku gdy mam tak ściśnięte zwieracze z nerwów i lęków, że nawet fizjo miała problem żeby delikatnie mi to rozluźnić z zewnątrz. Nie mówiąc już o sondach jakichś…
Z tego co pisałeś masz stulejkę więc możesz mieć dalej bakterie w prostacie.Co mi ten TRUS da? Co w przypadku gdy mam tak ściśnięte zwieracze z nerwów i lęków, że nawet fizjo miała problem żeby delikatnie mi to rozluźnić z zewnątrz. Nie mówiąc już o sondach jakichś…
z tego co wiem to badałeś nasienie. Jak nic dokładnego z badania nie wynika to wtedy robi się badania obrazowe sprawdzając obraz w drogach moczowo-płciowych. Szuka się torbieli, zwężeń w przewodach wytryskowych, sprawdza się pęcherzyki nasienne itd.Co mi ten TRUS da? Co w przypadku gdy mam tak ściśnięte zwieracze z nerwów i lęków, że nawet fizjo miała problem żeby delikatnie mi to rozluźnić z zewnątrz. Nie mówiąc już o sondach jakichś…
Z tego co pisałeś masz stulejkę więc możesz mieć dalej bakterie w prostacie.
Po prostu zrobiłem badania jak kazał Szmer po antybiotyku i jednak on mi też ja zalecił. Mówił że jestem na dobrej drodze taaArtik chyba pogodziłeś sie z tym że fizjoterapia się nie wyleczysz i trzeba szukać do skutku bakterii ?
Jak to mówią, łatwiej kogoś oszukać, niż przekonać że został oszukany ...
To ogólnie nadal go polecasz czy teraz do golabkaPo prostu zrobiłem badania jak kazał Szmer po antybiotyku i jednak on mi też ja zalecił. Mówił że jestem na dobrej drodze taa
A co książkę piszesz?To ogólnie nadal go polecasz czy teraz do golabka
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
D | Zapalenie prostaty (Klebsiella oxytoca) | Prostata | 4 | |
P | Bakteryjne zapalenie prostaty | Prostata | 6 | |
M | Zapalenie prostaty | Prostata | 21 | |
J | Terapia fagowa a zapalenie prostaty | Prostata | 48 | |
T | Najlepszy urolog we Wrocławiu, zapalenie prostaty, kogo polecacie? | Prostata | 3 |