No wychodzą niby a co do moczu bo tez oddałem po masażu wyszło
Bakterie -liczne
Leukocyty 0-2 w.p.w.
Erytrocyty świeże 0-2 w.p.w
Co kolwiek to oznacza bo nie wiem
Aha co do fecalis to kolonia bardzo skąpaDziś odebrałem kolejny już posiew z płynu sterczowego no i mamy nowość bo była i znikneła 2x klebsiella jakies 4 mce temu potem po niej pojawiło się e-coli ale też znikneło no a teraz mamy fecalis i jakiś gronkowiec skórny. To są normalnie jakieś cuda bo pomimo nie leczenia bakterie same znikają poczym pojawjają się nowe inne..... jako, że przymierzam się do antybiotyku to poprosiłem o sprawdzenie czy fosfomycyna bedzie odpowiednia i okazuje się, że jest na nią wrażliwa ta bakteria. I moje pytanie czy ktoś z was próbował ja na dłuższą metę i jak to wyglądało w kwestii skutków ubocznych no i samej skuteczności
A ten munural kontynuowałeś mimo biegunki? Pytam bo po 3 saszetkach leje się woda ze mnie jak z kranu ale brzuch prawie nie boli, Chodzą mi różne myśli po głowie żeby jeszcze chwile kontynuowaćJa brałem monural 3g w połączeniu z levoxą.
Monural, jedna saszetka co drugi dzień przez 1,5 miesiąca, czyli w sumie 20 saszetek. Zero poprawy, skutki uboczne to biegunka, w najgorszym czasie chodziłem po 15 razy na dzień się wyproznic, leciała sama woda, biegunka trwała około 3 dni. I miałem wykryte e.fecalis wzrost mierny.
Tak to się nie wyleczymy. Panowie panowie apel ! Robicie pierdolony błąd przerywajcie kurację bo brak poprawy np po tygodniu. Jeżeli ktoś ma zapalenie kilka lat i liczy, że nagle po wzięciu kilku tabletek wszystkie kłopoty znikną to jesteście w błędzie. Mówił o tym Grom i kilku starszych forumowiczow kilkadziesiąt stron wstecz.Tak, kontynuowałem ja dostałem biegunki może po 12 saszetce. Z 20 dawek wziąłem 18 bo nie było poprawy.
A magnez w jakim celu?Levoxa wytrąca?Levofloksacyna plus:
- distreptaza czopki,
- Witamina C i E (Olej lniany),
- Mg, Cynk (w dwugodzinny oddaleniu od przyjmowania antybiotyku),
- NAC,
- I najważniejsze galaretka z kurzych łapek.
BARDZO niebezpieczne. Ten lek nie nadaje się do tak długiego brania. Musisz brać enterol i vivomix bo inaczej możesz dostać rzekomobłoniaste zapalenie jelit!!!A ten munural kontynuowałeś mimo biegunki? Pytam bo po 3 saszetkach leje się woda ze mnie jak z kranu ale brzuch prawie nie boli, Chodzą mi różne myśli po głowie żeby jeszcze chwile kontynuować
20 saszetek w dawce jedna saszetka co drugi dzień. Czyli przez około 1,5 miesiąca to brałem.A przez jaki okres czasu ?
A co masz na myśli pisząc o tych objawach ? to są szczypnięcia i pieczenia w kroczu czy w cewce ? Myślałem, że już jesteś w 100% bezobjawowyEliminowanie naprawdę drobnych już szczypnieć, swędzeń czy pieczeń neurotycznych to już pikuś ale robię to pod okiem psychiatry. Nawet ostatnio wypiłem na imprezie i był pełen luz a wcześniej kieliszek rozwalał odbyt. Wszystko da się ogarnąć.
Jerzy, czy Monural jest naprawdę aż tak niebezpieczny ? Ale chyba nie tak jak fluorochinoloy ?BARDZO niebezpieczne. Ten lek nie nadaje się do tak długiego brania. Musisz brać enterol i vivomix bo inaczej możesz dostać rzekomobłoniaste zapalenie jelit!!!
Bo jestem! To są rzeczy, które co jakiś czas mają zwykli ludzie. Kto nie widział faceta co się po jajkach podrapał bo zaszczypało? Tylko, że u mnie od razu wywołuje to reakcję typu: o kurwa! Co jest?! I po pół godzinie spokoju: ok dobra fałszywy alarm, spoko... tak też nie chcę żyć więc robię relaksację i spotykam się z Panią psychiatrą raz w tygodniu. Oj, co ja bym dał rok temu aby czuć się jak teraz! Także trochę demonizuję ale taka już natura tej choroby po wyleczeniu.A co masz na myśli pisząc o tych objawach ? to są szczypnięcia i pieczenia w kroczu czy w cewce ? Myślałem, że już jesteś w 100% bezobjawowy
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
D | Zapalenie prostaty (Klebsiella oxytoca) | Prostata | 4 | |
P | Bakteryjne zapalenie prostaty | Prostata | 6 | |
M | Zapalenie prostaty | Prostata | 21 | |
J | Terapia fagowa a zapalenie prostaty | Prostata | 48 | |
T | Najlepszy urolog we Wrocławiu, zapalenie prostaty, kogo polecacie? | Prostata | 3 |