Jak się za mocno natnie to już tego się nie da naprawić. Przy takiej operacji 50% że będziesz miał wytrysk wsteczny. Dlatego ja się jeszcze nie zdecydowałem na żadne cięcie.Z tego co czytałem.. przy operacji nacięcia szyjki ujścia pęcherza..łatwo to sknocić.. że kończy się na wytrysku wstecznym (nasienie trafia do pęcherza).
Można to wtedy poprawić.. czy jak raz się spartoli.. to już klamka zapadła ?
Jesli w badbak cos nie wyjdzie to juz raczej nigdzie nie wyjdzie. Czeka sie dlugo bo hodowla trwa długo. W sieciowach wrzucaja na kilka godzin dlatego nic nie wychodzi często.Cześć,
czy mógłby ktoś polecić urologa z Warszawy, który wykonuje masaż prostaty i później pobiera wydzielinę do badania lub wykona próbę Stamleya.
Przeczytałem trochę tego forum, wyczytałem, że polecany jest Malczyński (i u niego się leczę), ale mam jakieś mieszane uczucia wobec niego (tzn. nie bardzo widzę efekty leczenia). Na plus, że zaproponował wyciskanie prostaty i pobrał wydzielinę (inni, u których byłem mówili tylko o posiewie nasienia).
Mam też pytanie o labolatorium - gdzie wykonywaliście badania - ja oddawałem do BADBAK-u i luxmedu (czyli lab. diagnostyka). O ile za pierwszy razem w obu były te same bakterie to w drugim przypadku w
BADBAC-ku wyszły a w Diagnostyce nie. Z tym BADBAKiem mam o tyle wątpliwości bo wyszedł mi w obu badaniach tam E.fecalis ale w antybiogramie dla tej bakterii wrażliwość na te same antybiotyki jest różna. Dodatkowo termin oczekiwania na wyniki to 2 tyg. Nie podaje też stężenia MIC.
Byłbym wdzięczny za wszelkie inf.
przecież jest też przewlekle zapalenie pecherza chociaż ja też mam dziwny zapach moczu i u mnie stwierdził zapalenie prostatyCzy urolog może "pomylić" zapalenie gruczołu krokowego z zapaleniem pęcherza? Jak sądzicie? Przypomniała mi się sytuacja że podczas ostatniej wizyty z 2-3 miesiące temu słowa lekarza że brzydki - cuchnący - mętny mocz świadczy o problemie z pęcherzem?
No jest przewlekłe zapalenie pęcherza fakt ale zastanowiło mnie już w tym momencie czy ten konował stwierdza to po moczu a na pytanie jaka jest wielkość gruczołu w cm3 odp w normie. Noż kuźwa co za ciule, jakby tak jeden z drugim zachorowali na to to by wiedzieli jak z pacjentem rozmawiać. Istny cyrk, sekretarka przy lekarzu, zero intymnej rozmowy. Jutro po południu do Nowego Sącza odebrać wynik posiewu nasienia. Zobaczymy....
Dobrze pisza moze byc zanieczyszczona ta probka laborant wie gdzie bytuje dany rodzaj bakterii prawdopodobnie patogeny te bytuja na skorze człowieka i dlatego taki opis. Co do pobierania wydzieliny to moze sie tak stać. Nie ma 100 procent ze probka bedzie wolna od zanieczyszczen. A Lepsze to niz kolejne antybiotyki w ciemno. Nic sie nie przejmuj!
Rozpoczęty przez | Tytuł | Forum | Odp | Data |
---|---|---|---|---|
D | Zapalenie prostaty (Klebsiella oxytoca) | Prostata | 4 | |
P | Bakteryjne zapalenie prostaty | Prostata | 6 | |
M | Zapalenie prostaty | Prostata | 21 | |
J | Terapia fagowa a zapalenie prostaty | Prostata | 48 | |
T | Najlepszy urolog we Wrocławiu, zapalenie prostaty, kogo polecacie? | Prostata | 3 |