Witam Panowie...Mam 26lat. Proszę was o jakieś rady, sugestie...
Kilka miesięcy temu... kupiłem sobie gadżet erotyczny zwanym dilatorem cewki moczowej. Użyłem go pierwszy raz 26 Listopada 2018r... i od tego czasu zaczęły się moje problemy :/ Dilator nawilżyłem "żelem do higieny intymnej", umieściłem w cewce moczowej... po czym się masturbowałem. Przez 2-3 dni przy oddawaniu moczu miałem nieprzyjemny dyskomfort (kujące szpileczki w cewce). Wraz z ustąpieniem szpileczek, pojawiły się dziwne bóle, tak jakby z okolic odbytu, jąder, w pachwinie, u nasady członka, pojawiły się również problemy z erekcją.
Tydzień po zabawie z zabawką erotyczną.. czyli 3 Grudnia 2018r wylądowałem u Urologa (doktor nauk medycznych, ordynator oddziału urologicznego w pobliskim szpitalu.
Opowiedziałem mu o wszystkim, obejrzał mnie, zrobił szybkie USG po spojeniu łonowym i brzuchu... i postawił diagnozę (infekcja). Zalecił nie używać tego tupu zabawek, bo mogą powodować zwężenie cewki moczowej :/
Przypisał mi leki, jeżeli objawy ustąpią, nie było konieczności kolejnej wizyty.
Kuracja na 10 dni : - Antybiotyk Levoxa + Multilac, lek przeciwbólowy Diclac 150, lek przeciwgrzybiczy Flucofast. Po wybraniu tych leków, miałem kupić sobie żurawinę i wybrać całe opakowanie.
Podczas kuracji antybiotykiem.. poczułem minimalną poprawę, lecz jeszcze w okresie zażywania, objawy powróciły.
28 Grudnia 2018 udałem się drugi raz do Urologa.
- tym razem dostałem skierowanie na USG jamy brzusznej i przestrzeni zaotrzewnowej, oraz skierowanie na posiew moczu.
W posiewie moczu nic nie wyszło (urolog powiedział, że go to nie widzi).
Opis z USG : Gruczoł krokowy o zmożonej strukturze echogenicznej bez zmian ogniskowych i gładkich obrysach, wymiary 42mmx34mmx36mm. Brak zalegania moczu po mikcji.
Z tymi wynikami po raz trzeci udałem się do urologa dnia 11 Stycznia 2019r.
Wtedy usłyszałem słowo klucz - ma pan zapalenie prostaty - Trochę się załamałem
Na wizycie dostałem skierowanie na badanie PSA, oraz TRUS (przezodbytnicze USG prostaty) oraz leki (kuracja na 20dni) : Bactrim + Multilac, Diclac 75.
Wynik PSA : 0,54 ng/ml (norma od 0 do 4)
18 Stycznia miałem wykonane badanie TRUS na szpitalu przez urologa u którego się lecze.Po TRUS-ie lekarz pierwszy raz zbadał mnie palcem.
Opis TRUS : Gruczoł krokowy o wymiarach WHL = 44x37x38mm, obj 32ml, symetryczny, z zachowaną budową strefową. Zarys torebki anatomicznej prawidłowy. Strefy obwodowe jednorodne echogenicznie. Strefy przejściowe o niejednorodnej echogeniczności z widoczną od przodu zmianą hipoechogeniczną. Pęcherzyki nasienne symetryczne, prawidłowe.
Urolog skazał wybrać poprzednią kurację, następnie brać Prostamol Uno przez 3 miesiące, i po tym pokazać się na wizycie w gabinecie prywatnym...
I tyle na razie wiem... nie wiem nawet czy moje zapalenie jest bakteryjne czy nie bakteryjne... zaraz minie 2 miesiące od początku moich problemów i jestem w martwym punkcie..
Moje aktualne objawy :
- wcześniej miałem ogólne lekkie pobolewanie okolic odbytu, nie odczuwałem nic przy siedzeniu.. teraz już odczuwam.
- dyskomfort przy przebywaniu na zewnątrz.. był i jest.
- dziwne nieregularne pieczenie w cewce moczowej
- dyskomfort w kroczu (przy podciaganiu spodni, leżeniu na brzuchu itp)
- pobolewanie między penisem a jądrami
- problemy z erekcją (bardzo trudno o wzwód mimowolny przy podnieceniu, muszę pomagać sobie ręką, gdy na chwile przestanę penis zaraz wiotczeje. Mam poranne zwody.. ale powiedział bym, że to są pół-wzwody. Nie obserwuje u siebie polucji nocnych)
- mało spermy przy wytrysku. Przy zażywaniu Levoxy moje nasienie było konsystencji galaretowatej. Teraz jest lepiej, ale nasienie nie strzela z cewki, tylko powoli się wylewa, czuje w cewce jak się przemieszcza. Przy małym okresie czasu pomiędzy jednym wytryskiem a drugim... przy drugim mam dosłownie kilka kropel :/
- od samego początku nie miałem problemów z moczem... częstomocz itp.. może to dopiero nadejdzie ?
Od początku również zaobserwowałem słabe ruchy członka przy zaciskaniu odbytu (ruch identyczny jak sikamy i chcemy zatrzymać strumień)
Przy masturbacji, żeby doprowadzić do wytrysku.. nie odczuwam żadnej przyjemności... czy to normalne przy zapaleniu prostaty ?
Panowie co radzicie ? Mam dziwne wrażenie, że urolog chyba stracił na mnie pomysł... kiedyś czytałem pozytywne leczenie pijawkami ???
Jak można to zaleczyć ?? Mam 26 lat.. chciałbym mieć erekcję i możliwość spłodzenia potomstwa
Lepiej doprowadzać do wytrysków czy utrzymywać wstrzemięźliwość ?
Z tego co czytałem, to zastanawia mnie, dlaczego mój urolog nie zrobił mi masażu prostaty aby zrobić posiew wydzieliny ?
Panowie czekam na wasze nieocenione rady, pozdrawiam