Witam, mam 17 lat, mam stulejkę całkowitą (podczas wzwodu jak i podczas spoczynku nie mogę zdjąć napletka). Chciałbym to zmienić (nie wiem czego inni się boją), aczkolwiek nie stać mnie na zabieg (chodzę jeszcze do szkoły). Czytałem troszeczkę po internecie i doczytałem się, że zabieg ten może być przeprowadzony prywatnie (koszty to ok 1000zł +) a także za darmo (refundowany przez NFZ).
Przejdźmy do sedna...
1. Czy aby zabieg był refundowany przez NFZ trzeba mieć ukończony 18 rok życia? (18 urodziny będę obchodził dopiero we Wrześniu, a właśnie wtedy na 18 urodziny jadę do dziewczyny...).
2. Czy każda klinika urologiczna wykonuje zabiegi refundowane przez NFZ ?
3. Jakie są dodatkowe koszty po zabiegu? (mam na myśli, czy trzeba używać jakichś maści itp)
4. Rodzice nie wiedzą o moim problemie i nie chce im o nim mówić (nie jesteśmy tak "blisko", żeby na ten temat rozmawiać) i czy jest to jakąkolwiek przeszkodą (może musi być zgoda opiekunów?)
Z Góry dziękuję i pozdrawiam.
Przejdźmy do sedna...
1. Czy aby zabieg był refundowany przez NFZ trzeba mieć ukończony 18 rok życia? (18 urodziny będę obchodził dopiero we Wrześniu, a właśnie wtedy na 18 urodziny jadę do dziewczyny...).
2. Czy każda klinika urologiczna wykonuje zabiegi refundowane przez NFZ ?
3. Jakie są dodatkowe koszty po zabiegu? (mam na myśli, czy trzeba używać jakichś maści itp)
4. Rodzice nie wiedzą o moim problemie i nie chce im o nim mówić (nie jesteśmy tak "blisko", żeby na ten temat rozmawiać) i czy jest to jakąkolwiek przeszkodą (może musi być zgoda opiekunów?)
Z Góry dziękuję i pozdrawiam.