• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Zabieg staplerem

theone1

Member
@Tomek1996 U mnie przez pierwsze dni ten pierścień z zszywkami też był schowany w niektórych miejscach pod napletkiem, ważne żeby płyn odkażający tam dotarł i zrobił swoje a opuchlizna na pewno zejdzie z czasem jeżeli miałeś znieczulenie miejscowe bo to pewnie przez nie, ja miałem znieczulenie ogólne dożylnie. Jak masz możliwość na konsultację z lekarzem to ja mimo wszystko bym to zrobił nawet online, ja 2 razy takie konsultacje robiłem dla własnego wewnętrznego spokoju ducha 😁 A 2 dni temu byłem stacjonarnie i lekarz powiedział, że od dołu chyba klipsy zaczną pierwsze odpadać bo coś tam już delikatnie wychodzą

Tomek1996

Member
@theone1 Czyli po kilku dniach jak już opuchlizna zeszła, to teraz wszystkie zszywki już widoczne są? Jutro właśnie chyba podeślę zdjęcia lekarzowi, lepiej dopytać niż pozniej się meczyć.

theone1

Member
@Tomek1996 U mnie to w sumie nie opuchlizna tylko oponka delikatna je zasłaniała ale do przemywania delikatnie odsuwałem napletek do tyłu i było git, teraz też tak muszę robić bo jak dłużej w opatrunku pochodzę to napletek nasuwa się na żołądź i są schowane pod nim

Tomek1996

Member
@theone1 no to u mnie zupełnie podobnie, lekarz właśnie ostrzegał przed taką sytuacją, żeby trzymać te zszywki na wierzchu, bo inaczej mogą nie wypaść i będzie problem

Tomek1996

Member
@theone1 no u mnie opuchlizna i obrzęk jest spory, nie wiem czy widziałeś mój inny post gdzie pokazywałem, ale no wygląda jakby troche miało się to utrzymywać niestety...

theone1

Member
@Tomek1996 Widziałem twoje zdjęcia i pewnie też bym się tym przejął ale widziałem już tutaj podobne opuchlizny i wszystko się klarowało po czasie dlatego myślę, że warto z lekarzem pogadać