• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Trzeci tydzien po obrzezaniu

Maciek85

New member
Witam,
Jestem w czwartek 3 tydzień po zabiegu.
Czy wszystko jest ok będę wdzięczny za info od kogoś kto to przechodził. Zdjęcia z różnego okresu czasowego.
Część szwów już się rozpuściła, część wychodzi a resztę planuję wyjąć bo podobno już można. Czy ktoś potwierdzi.

https://imagehost.pl/image/h8S1j L]

Maciek85

New member
Dziękuję. Nie mam porównania, więc jest jakaś niepewność. Ale jestem zadowolony, że ładnie się goi. Dzięki za spojrzenie osoby patrzącej z boku.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Stettin

Moderator
Członek Załogi
Delikatnie można wyciągać, co samo nie wypadło, bo może wzrosnąć i wówczas trzeba będzie siły, aby usnąć, a co gorsza może rozwinąć się stan zapalny.
Jak sam nie chcesz, to możesz w poz lekarza poprosić o skierowanie do pielęgniarki na zdjęcie szwów

Maciek85

New member
Hej. Dzięki za radę. Właśnie za radą wcześniejszej osoby w poście dziś już prawie wszystkie wyciągnęłem. Zostały tylko dwa od strony wędzidełka bo tam strupek się zrobił i nie chce go zrywać.

Maciek85

New member
Tak też zrobiłem. Nawilżam tylko trochę wazyliną po myciu bo tak mówił lekarz. Cieszę się, że to zrobiłem. Ale trochę stresu i niepewności było. Bo to jednak sprzęt o którego każdy z nas się boi i dba.
Dzięki za radę.