U mnie sprawę stulejki rozwiązał doktor : RYSZARD DERLETA
Wizyta prywatna 19 grudnia 2016 - umawiałem się 3 dni przed
Zabieg - kosmetyczne usunięcie stulejki laserem
Koszt - 1100 zł
Zdecydowałem się na zabieg gdyż nabawiłem się stulejki - pękająca i zwężająca się skóra napletka, pieczenie, swędzenie, brak komfortu a o braku satysfakcji ze stosunku już nie wspominam. Wszelkie próby zaradzenia problemowi drogą dermatologiczną spaliły na panewce, więc postanowiłem udać się do urologa.
Znalazłem kilka opinii o urologach w Szczecinie a że zależało mnie na czasie wybrałem drogę prywatną, tak trafiłem do Ryszarda Darlety, prywatny gabinet na ulicy Modrej.
Po rozmowie telefonicznej i o opisaniu problemu umówiłem się na zabieg.
Pan doktor bardzo fachowy i rzeczowy, wyczerpująco odpowiadał na moje pytania i wątpliwości. Zdecydowałem się na zabieg kosmetyczny bo nie było potrzeby pełnego obrzezania.
Sam zabieg trwał około 40 minut lecz nawet nie zauważyłem upływu czasu, atmosfera luźna i przyjazna, jedyne co może spowodować dyskomfort to podanie znieczulenia i zakładanie szwów ale nie ma tragedii, samo cięcie laserem jest niewyczuwalne.
Po zabiegu zostałem poinstruowany jak dbać o sprzęt
Jak może wyglądać i na co zwrócić uwagę. Środki przeciwbólowe - Apap i nic innego. Po zabiegu nie ściągać opatrunku przez 24h i trzymać penisa ku górze - przykleić do brzucha tak to ujmę. Po zdjęciu opatrunku co nie należy do przyjemnych, umyć (woda + mydło) a następnie przemyć wodą utlenioną, skóra która została trzymać zaciągnięta za żołądź aby się nie obkurczyła oraz nie posklejała (zachowanie ruchomości)
Po każdej wizycie w toalecie mycie woda+mydło a następnie woda utleniona. I tak do chwili kiedy szwy nam nie zaczną wychodzić a rana się zabliźni - u mnie pierwszy szew wyszedł po 5 dniach a ostatni po 9. Sam dyskomfort i ból po zabiegu utrzymywał się do 3 dnia po, lecz tylko przy nocnej stójce, pierwsza noc dość męcząca lecz dało się wyspać. Nie przesadzałem z tabletkami przeciwbólowymi - dwie na noc i ze dwie w ciągu dnia (w pierwszych 2-3 dniach, później wcale)
Teraz z perspektywy 2 miesięcy po zabiegu bardzo sobie go chwale, nie ma śladu poza krótszym napletkiem, wszystko ładnie się zgoiło i praktycznie po 2 tygodniach można było sprawdzić sprzęt ręcznie a po 3 już na pełen dystans z dziewczyną.
Także panowie nie bójcie się zabiegu, stosujcie się do zaleceń i wszystko będzie dobrze
Pozdrawiam