• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Stulejka Wrocław - porady

Stulejka20

New member
Cześć,

mam stulejkę w dość zaawansowanym stadium. Problem trwa już grubo ponad rok. Na początku było to tylko lekkie zwężenie – zgłosiłem się do urologa, dostałem maść sterydową, była chwilowa poprawa, ale potem nastąpiło pogorszenie.
Obecnie napletek jest całkowicie zaciśnięty – nie jestem w stanie w ogóle nim ruszyć. Dodatkowo pojawiły się drobne blizny, przynajmniej tak to wygląda.
Chcę już ten temat definitywnie zamknąć, natomiast od dłuższego czasu odkładam zabieg z powodu niezdecydowania i braku zaufania. Czytałem sporo na forach i natknąłem się na opisy różnych technik obrzezania (low & loose, high & tight itd.), a także na opinie, że stapler albo laser dają lepsze efekty estetyczne niż klasyczny skalpel.
Byłem ostatnio u dobrze ocenianego urologa, ale wizyta mnie rozczarowała. Lekarz stwierdził, że zawsze wykonuje zabieg w jeden, „standardowy” sposób, nie zna ani nie stosuje różnych technik. Dodał też, że wykonuje zabieg wyłącznie skalpelem, a stapler i laser to według niego „pic na wodę”.
Zapłaciłem 250 zł za wizytę i nie zdecydowałem się na zabieg, bo nie czułem się wystarczająco poinformowany ani wysłuchany.
Dlatego chciałbym zapytać osoby, które mają doświadczenie albo realną wiedzę w tym temacie: jak najlepiej podejść do tego zabiegu?

Zależy mi na kilku rzeczach:
  • podczas masturbacji największą przyjemność daje mi stymulacja w okolicach żołędzi,
  • chciałbym zachować trochę skóry (nie interesuje mnie „na zero”),
  • zależy mi na estetyce,
  • chciałbym, jeśli to możliwe, nie być skazanym na używanie lubrykantu przy każdej masturbacji.
Nie chcę, żeby efekt był ani zbyt „ciasny”, ani żeby wyglądał nienaturalnie czy dziwnie.

Na koniec dodam, że jestem z Wrocławia, więc jeśli ktoś może polecić konkretnego lekarza lub klinikę, która faktycznie podchodzi indywidualnie do tematu i potrafi doradzić technikę – będę bardzo wdzięczny.

Z góry dzięki za każdą sensowną odpowiedź