• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Stulejka - obrzezanie. Wątpliwości

malyjoe

New member
Witam serdecznie grupę. Od pewnego czasu mam problemy z naciągnięciem napletka tak jak odbywało się to zawsze. Wizyta u urologa i diagnoza - stulejka początkowa i zalecana plastyka albo obrzezanie. Generalnie przeraził mnie fakt z rozstaniem się z moim napletkiem. Głównie dlatego że trochę obawiam się jak później będzie wyglądało codzienne życie.
Wybór wstępny kliniki - Vediclinic w Warszawie na ul. Brackiej. Lekarz - Anna Bonder Nowicka.
W związku z tym mam kilka pytań czy ktoś z forumowiczów korzystał z usług tej Pani ?
Czasem w ciągu dnia naciągam napletek by mieć namiastkę tego jak później będę funkcjonował. Czy odczucia są identyczne czy coś się zmienia ?
Czy pozbyć się również wędzidełka?
Czy po zabiegu będę w stanie wrócić o własnych siłach do domu czy załatwiać transport ? ( obrzezanie staplerem)
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

admma412

Member
Ja miałem obrzezanie całkowite laserowe w lipcu w Łodzi u doktora Kaminskiego bo też miałem stulejke i jestem po obrzezaniu zadowolony, czucie troche mniejsze ale i tak po w sumie krótkim czasie nie wpływa u mnie to na seks czy masturbacje, o ile nikt ci nie spartoli roboty żeby to w miare ładnie wyglądało to raczej bedziesz zadowolony, ja raczej bym ci polecił kogoś zabrać ze sobą żeby cię podwiózł bo mimo wszystko po znieczuleniu i zabiegu wydaje mi się żebyś lepiej samemu nie prowadził samochodu szczególnie że pewnie troche też bedziesz w ten dzień zestresowany to lepiej zeby ktoś za ciebie prowadził ja też sobie brata zabrałem żeby mnie podwiózł.

Ostatnia edycja:

malyjoe

New member
Na wizycie już Pani doktor wspominała ze jest zakaz prowadzenia auta przez 4h od zabiegu.
Co do samego zabiegu jestem z jednej strony mocno podekscytowany bo zniknie bol naciąganego napletka i liczę że penis będzie mniej czuły bo z tym też mam problem. Z drugiej jednak strony jest obawa ze napletka już nie będzie i boję się jak później żyć z ciągle ocierajacym zaledziem o bieliznę. Niestety nie robię tego z mojego widzi mi się tylko każdy kolejny czy to seks czy robienie reka ( masturbacja samemu nawet ujdzie, najgorzej jak żona chce zrobić I jest grymas na twarzy bo boli) to jest coraz gorzej. Pierścień zaciskajacy żołądź jest coraz ciaśniejsza a czasem jest problem z sprowadzeniem napletka spowrotem.

admma412

Member
Ja osobiście nie mam żadnego dyskomfortu przy braku napletka, nic mnie nie obciera o bielizne pod tym względem jest tak samo jak miałem napletek nic się nie zmieniło u mnie, no mówię czucie na pewno jest troszeczke mniejsze podczas seksu ale nie na tyle żeby kwalifikować to jako problem, też się bardzo obawiałem tego jak to bedzie po obrzezaniu a jest naprawde wszystko git no mówię najgorszy w tym wszystkim to był czas gojenia się po zabiegu 3-4 tygodnie szczególnie że ja jestem typem perfekcjonisty i aż do przesady o wszystko dbałem ciągle myłem rece po każdym sikaniu dokładne omycie wodą mydłem hipoalergicznym, spryskanie octaniseptem i robienie opatrunków i tak z 6 razy dziennie albo i lepiej masakra była :D jak na drugi dzień po zabiegu wszedłem sie umyć i zdejmowałem opatrunek pooperacyjny i nie chciał mi zejść za bardzo przez co 1 szew mi wypadl od razu i zaczeła mi sie lekko krew lać to aż mi psycha siadała jak zobaczyłem pozszywanego członka przy którym jeszcze leci krew nie przyjemny widok ale przemęczyłem się dokładnie o wszystko dbałem według zaleceń mojego urologa przez 5-6 tygodni i wszystko bardzo dobrze sie zagoiło i teraz jestem zadowolony, szczerze mówiąc jest dla mnie tak samo jak miałem napletek a może i nawet jak dla mnie lepiej, o wiele bardziej higienicznie i wygląd sam też mi sie podoba no i wiadomo główna zaleta pozbycie sie stulejki, członek w 100% sprawny.

Ostatnia edycja:

bmk178

Member
Ja polecam osobiście obrzezanie laserem,sam jestem po 3 tygodniach i juz praktycznie nie ma śladu po zabiegu,wiadomo troszkę droższe ale warto,Po laserze jest minimalna ilośc szwów ja miałem 10 ,a i gojenie jest nieporównywalnie szybsze od pozostałych metod,Robiłem w Poznaniu na Jezyckiej i elegancko,20 min ,dwóch lekarzy ,w samochód i do domu

malyjoe

New member
Ja też wybrałem laserowe cięcie. Liczę na to że pojdzie w miarę szybko i bez większych problemów. Generalnie to oczekiwanie jest najgorsze bo gdybym mógł zrobiłbym to już zaraz. Lekarz zapewnią ze 10 dni i wygojone. Biorąc poprawkę liczę że 2-3 tygodnie i będzie ok.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

bmk178

Member
Jest istotne ,przy laserze nie masz właściwie krwi i gojenie jest 2x szybsze,nie ma strupów,minimalna ilość szwów itd,posute mozna mieć właściwie u każdego ,człowiek to nie maszyna,gorszy dzięn itd,przy laserze jest mniej powikłań bo cięcie jest od razu zaklejane i jest proste,z jednym się zgodzę lepiej zrobić u polecanych,Ja bym do tej P,doktor nie poszedł -4 godz nie można jechać autem ?to jakaś bzdura,przecież te znieczulenie działa tyle co u dentysty,My na forum polecamy znanych dobrych a wybór i tak należy do każdego z osobna.Kasa nie ważna ,ważny efekt końcowy,

bmk178

Member
Dwa tygodnie to za mało,bedzie wygojone ale nie zagojone a to już różnica,szwy z reguły zaczynają wypadaćdopiero po 10 dniach (ostatni wyciagłem wczoraj 22 dni)

olekf646

Active member
Wiesz,co lekarz to obyczaj,akurat jest to zrozumiałe,martwi się o pacjenta,żeby w razie zasłabnięcia się nie zabił jadąc autem,ja po skalperze też krwi nie miałem praktycznie,troszkę pokapało w 1 dzień, widziałem tutaj różne roboty i po laserze też były popsute obrzezania,najważniejsze jest doświadczenie lekarza a potem można patrzeć czy robi skalpelem czy laserem,ale to jest bez większej różnicy,skoro liczy się efekt końcowy,czas gojenia też jest zależny od wielu czynników,kwestia szwów tak samo,każdy ma swoją metodę,jeden da mniej inny więcej,popsute można mieć u każdego ale jeśli robisz to u doświadczonego to jest mniejsza szansa na powikłania,dlatego chcę tutaj koledze powiedzieč żeby dobrze sprawdził lekarza u którego robi a nie sugerował się tym czy to laser czy nie,mi też lekarz polecał przyjechać z kimś,ale byłem sam,nic się nie działo,ale czytałem tutaj że ktoś tam zasłabł po zabiegu właśnie,więc będąc lekarzem sam bym polecał nie jechać autem samemu po zabiegu, jeszcze mam pytanie do autora,jaki efekt chce tego obrzezania mieć? Co uzgodnił z lekarzem

Ostatnia edycja:

malyjoe

New member
Chciałbym się pozbyć napletka całkowicie. Proponowano mi również plastykę napletka ale skoro mam mieć połowę napletka to wolę sprawę skończyć raz na zawsze. Wędzidełko chciałbym zostawić bo to jest czuły punkt na żołędzi. Rozumiem że jeśli napletka nie będzie wcale to jest high and tight ?
A jakiego lekarza w Warszawie polecacie ? Jeśli nie Warszawa to gdzie najbliżej?
Koszt jaki mi zaproponowano za stapler to 2900.

Generalnie nie wiedziałem że jest tyle niewiadomych przy zabiegu obrzezania. Wstępnie w lipcu proponowano mi to w moim mieście 40 tys mieszkańców więc myślałem nawet patrzac z racji czasu że jest to zwykły zabieg. Dopiero po tym forum widzę że jest cała masa rzeczy to ustalenia.

Rozumiem że jeśli nie chce mieć napletka to high and tight tak ?
A low and tight z lekkim napletkiem ?
Kwestia seksu domyślam się jest tu i tu podoba ?
A masturbacja pozniejsza ? Lepszy high czy low ?

olekf646

Active member
Wedzidełka się nie zostawia jak się robi obrzezanie,chociaż też zależy jak je masz usytuowane,widziałem że u tondla jak ktoś robił to mu zostawił,ale to dziwnie wyglada,ale to jest rzadkość,żeby się dało zostawić,moim zdaniem lepiej je usunąć,ale to twój wybór,plastyki nie polecam bo często to nie wychodzi,jak napletka nie będzie wcale to penisa też nie będzie wcale,staplera też nie polecam bo nie wiesz nigdy jaki będzie efekt końcowy i możesz mieć uczulenie na ten metal z tych wszywek,przez co będzie się to babrać i się może rana otworzyć,obrzezanie to nie jest właśnie łatwy zabieg bo dużo można popsuć,high and tight,czyli cięcie jest dalej od żołędzia dzięki czemu zachowujesz więcej wewnętrznego napletka który jest bardziej erogenny niż zwykła skóra,low.and tight to bardziej skrajne obrzezanie,czyli cięcie bliżej żołędzia,czyli mniej wewnętrznego napletka,tej różowej skórki,masturbacja bez użycia nawilżenia jest niemożliwa bo skóra się nie przesuwa,rób albo high and tight albo high and loose,loose czyli żołądz w spoczynku zakrywa połowę żołędzia mniej więcej,ja mam high and loose i jestem zadowolony

Ostatnia edycja:

admma412

Member
Nie no gdzie masturbacja bez nawilżenia jest możliwa normalnie też, ja jestem całkowicie obrzezany i normalnie moge bez nawilżenia wiadomo że z nawilżeniem po prostu troche lepiej bo ci sie bedzie bardziej ślizgał:D A co do wędzidełka jeżeli obrzezanie całkowite to nawet jeśli można zostawić to i tak osobiscie uważam że nie ma to sensu jak już wybierasz obrzezanie całkowite to i z pozbyciem się wędzidełka tak jak olekf646 mówi.

malyjoe

New member
Wedzidełka się nie zostawia jak się robi obrzezanie,chociaż też zależy jak je masz usytuowane,widziałem że u tondla jak ktoś robił to im zostawiał,ale to dziwnie wyglada,ale to jest rzadkość,żeby się dało zostawić,moim zdaniem lepiej je usunąć,ale to twój wybór,plastyki nie polecam bo często to nie wychodzi,jak napletka nie będzie wcale to penisa też nie będzie wcale,staplera też nie polecam bo nie wiesz nigdy jaki będzie efekt końcowy i możesz mieć uczulenie na ten metal z tych wszywek,przez co będzie się to babrać i się może rana otworzyć,obrzezanie to nie jest właśnie łatwy zabieg bo dużo można popsuć,high and tight,czyli cięcie jest dalej od żołędzia dzięki czemu zachowujesz więcej wewnętrznego napletka który jest bardziej erogenny niż zwykła skóra,low.and tight to bardziej skrajne obrzezanie,czyli cięcie bliżej żołędzia,czyli mniej wewnętrznego napletka,tej różowej skórki,masturbacja bez użycia nawilżenia jest niemożliwa bo skóra się nie przesuwa,rób albo high and tight albo high and loose,loose czyli żołądz w spoczynku zakrywa połowę żołędzia mniej więcej,ja mam high and loose i jestem zadowolony
Czyli generalnie najlepsze obrzezanie laserowe tak ?
Czyli przy high and tight żołądź w spoczynku jest całkiem odkryty ? A czy to loose podczas codziennego funkcjonowania jest bardziej wygodne ? Żołądź i tak będzie się musiał przyzwyczaić.
Kogoś z Warszawy polecasz ? Znalazłem też lekarza z Białegostoku i z Łodzi

Kurcze patrzac na to wszystko chyba rezygnuje z wawy. Pani doktor nie zapytała się dokładnie o nic. Jedynie czy plastyka czy pelne. Noni czy stapler czy skalpel.
No jeśli twierdzicie ze wędzidełko też idzie to ok nie będę się upierał skoro przy większości tak się robi. Trochę szkoda bo lubię jak mnie żona językiem tam smyra 😀

olekf646

Active member
Nie no gdzie masturbacja bez nawilżenia jest możliwa normalnie też, ja jestem całkowicie obrzezany i normalnie moge bez nawilżenia wiadomo że z nawilżeniem po prostu troche lepiej bo ci sie bedzie bardziej ślizgał:D A co do wędzidełka jeżeli obrzezanie całkowite to nawet jeśli można zostawić to i tak osobiscie uważam że nie ma to sensu jak już wybierasz obrzezanie całkowite to i z pozbyciem się wędzidełka tak jak olekf646 mówi.
Może jak nie masz skrajnego low and tight to da radę coś tam ruszyć😁 ale jak ktoś ma zaraz pod żołędziem cięcie to raczej tylko oliwka
Czyli generalnie najlepsze obrzezanie laserowe tak ?
Czyli przy high and tight żołądź w spoczynku jest całkiem odkryty ? A czy to loose podczas codziennego funkcjonowania jest bardziej wygodne ? Żołądź i tak będzie się musiał przyzwyczaić.
Kogoś z Warszawy polecasz ? Znalazłem też lekarza z Białegostoku i z Łodzi
Nie,laser czy skalpel to mało istotne,lekarz jest najważniejszy,w Białymstoku dr Chomicz robi,która jest tutaj polecana i widziałem jej pracę więc mogę ci ją polecić,powiesz jej jak ma ci zrobić to ci zrobi,jeśli się da,w wawie nikogo nie znam,pamiętaj że km nie są najważniejsze,lepiej jechać 500 km w jedną stronę i zrobić to u kogoś kto to zrobi dobrze,niż robić bliżej u byle kogo a potem jezdzić i tak i poprawiać,ja to rozumiem,więc zapytaj dr Chomicz czy da się wedzidełko zostawić,bo przyjemność twoja też jest tutaj ważna,bo co ci po wizualnym efekcie jak będziesz się potem wkur.ć że nie zapytałeś czy da się je zostawić,w Poznaniu masz wieśka tondla który też dobrze robi,jak poszukasz tutaj na forum w wyszukiwarce po ich nazwiskach to możesz zagadać do ludzi którzy u nich robili,oraz zobaczyć jaki mają efekt,nie spiesz się z tym tylko przemyśl sobie co i jak

Ostatnia edycja: