• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Stulejka - obrzezanie. Wątpliwości

malyjoe

New member
Witam serdecznie grupę. Od pewnego czasu mam problemy z naciągnięciem napletka tak jak odbywało się to zawsze. Wizyta u urologa i diagnoza - stulejka początkowa i zalecana plastyka albo obrzezanie. Generalnie przeraził mnie fakt z rozstaniem się z moim napletkiem. Głównie dlatego że trochę obawiam się jak później będzie wyglądało codzienne życie.
Wybór wstępny kliniki - Vediclinic w Warszawie na ul. Brackiej. Lekarz - Anna Bonder Nowicka.
W związku z tym mam kilka pytań czy ktoś z forumowiczów korzystał z usług tej Pani ?
Czasem w ciągu dnia naciągam napletek by mieć namiastkę tego jak później będę funkcjonował. Czy odczucia są identyczne czy coś się zmienia ?
Czy pozbyć się również wędzidełka?
Czy po zabiegu będę w stanie wrócić o własnych siłach do domu czy załatwiać transport ? ( obrzezanie staplerem)
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

admma412

Member
Ja miałem obrzezanie całkowite laserowe w lipcu w Łodzi u doktora Kaminskiego bo też miałem stulejke i jestem po obrzezaniu zadowolony, czucie troche mniejsze ale i tak po w sumie krótkim czasie nie wpływa u mnie to na seks czy masturbacje, o ile nikt ci nie spartoli roboty żeby to w miare ładnie wyglądało to raczej bedziesz zadowolony, ja raczej bym ci polecił kogoś zabrać ze sobą żeby cię podwiózł bo mimo wszystko po znieczuleniu i zabiegu wydaje mi się żebyś lepiej samemu nie prowadził samochodu szczególnie że pewnie troche też bedziesz w ten dzień zestresowany to lepiej zeby ktoś za ciebie prowadził ja też sobie brata zabrałem żeby mnie podwiózł.

Ostatnia edycja:

malyjoe

New member
Na wizycie już Pani doktor wspominała ze jest zakaz prowadzenia auta przez 4h od zabiegu.
Co do samego zabiegu jestem z jednej strony mocno podekscytowany bo zniknie bol naciąganego napletka i liczę że penis będzie mniej czuły bo z tym też mam problem. Z drugiej jednak strony jest obawa ze napletka już nie będzie i boję się jak później żyć z ciągle ocierajacym zaledziem o bieliznę. Niestety nie robię tego z mojego widzi mi się tylko każdy kolejny czy to seks czy robienie reka ( masturbacja samemu nawet ujdzie, najgorzej jak żona chce zrobić I jest grymas na twarzy bo boli) to jest coraz gorzej. Pierścień zaciskajacy żołądź jest coraz ciaśniejsza a czasem jest problem z sprowadzeniem napletka spowrotem.

admma412

Member
Ja osobiście nie mam żadnego dyskomfortu przy braku napletka, nic mnie nie obciera o bielizne pod tym względem jest tak samo jak miałem napletek nic się nie zmieniło u mnie, no mówię czucie na pewno jest troszeczke mniejsze podczas seksu ale nie na tyle żeby kwalifikować to jako problem, też się bardzo obawiałem tego jak to bedzie po obrzezaniu a jest naprawde wszystko git no mówię najgorszy w tym wszystkim to był czas gojenia się po zabiegu 3-4 tygodnie szczególnie że ja jestem typem perfekcjonisty i aż do przesady o wszystko dbałem ciągle myłem rece po każdym sikaniu dokładne omycie wodą mydłem hipoalergicznym, spryskanie octaniseptem i robienie opatrunków i tak z 6 razy dziennie albo i lepiej masakra była :D jak na drugi dzień po zabiegu wszedłem sie umyć i zdejmowałem opatrunek pooperacyjny i nie chciał mi zejść za bardzo przez co 1 szew mi wypadl od razu i zaczeła mi sie lekko krew lać to aż mi psycha siadała jak zobaczyłem pozszywanego członka przy którym jeszcze leci krew nie przyjemny widok ale przemęczyłem się dokładnie o wszystko dbałem według zaleceń mojego urologa przez 5-6 tygodni i wszystko bardzo dobrze sie zagoiło i teraz jestem zadowolony, szczerze mówiąc jest dla mnie tak samo jak miałem napletek a może i nawet jak dla mnie lepiej, o wiele bardziej higienicznie i wygląd sam też mi sie podoba no i wiadomo główna zaleta pozbycie sie stulejki, członek w 100% sprawny.

Ostatnia edycja:

bmk178

Member
Ja polecam osobiście obrzezanie laserem,sam jestem po 3 tygodniach i juz praktycznie nie ma śladu po zabiegu,wiadomo troszkę droższe ale warto,Po laserze jest minimalna ilośc szwów ja miałem 10 ,a i gojenie jest nieporównywalnie szybsze od pozostałych metod,Robiłem w Poznaniu na Jezyckiej i elegancko,20 min ,dwóch lekarzy ,w samochód i do domu