• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Stulejka krótkie wędzidełko

leon_wolf

Member
Miałem bardzo podobnie i lekarz proponowała ze wydłuży wędzidełko lub obrzezanie zdecydowałem sie na obrzezanie zeby do tego nie wracać

Arek a

Well-known member
czyli według ciebie na początek wykonać zabieg na wydłużenie wędzidełka i stosowanie maści? boję się że to nic nie pomoże i będę musiał po pół roku iść na obrzezanie. Chociaż urolog powinien wiedzieć lepiej jak tak doradza
Zależy, na czym Ci bardziej zależy, jeżeli chcesz zachować napletek i nie mieć zabiegu obrzezania, to spróbuj maść czy pomoże?, bo może pomóc, ale może też nie pomóc.
A jeśli nie zależy Ci na zachowaniu napletka i wolisz od razu obrzezanie, to z maścią daj sobie spokój i idź od razu na zabieg.

Darnok

New member
Jak dla mnie to tego napletka jest stanowczo za dużo, i widać że jest ciasno. Ja jestem 7 miesięcy po zabiegu i żałuję że tak późno się zdecydowałem.
Im szybciej tym lepiej kolego.

Lubelski

Active member
@mintoo...to stulejka!...idź to usuń operacja nie boli życie z stulejką jak sam widzisz boli...zdecydowanie lepsze życie bez stulejki i lepsze doznania nawet z ręką 🙂👍

HJK

New member
Zawsze pozostaje opcja skonsultowania się u kogoś innego.
Ale ja miałem podobnie, że dawało się ściągnąć go w spoczynku i lekarz w proozumieniu z rodzicami nie zrobili obrzezania jako takiego.

HJK

New member
Tak dokładnie nie wiem bo byłem za młody, ale jak tu próbowałem się dowiedzieć już jakby po latach, to wyszło że chyba plastykę wędzidełka. Czy coś takiego. Bo jak stoi, to czasem jest ciasno i dlatego chciałem podpytać. Gdzieś to tu opisywałem.