• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Sklejanie się napletka do żołędzia, marszczenie się, nieprzyjemny zapach

marekkkk

New member
Hej, posiadam taki problem, może ktoś miał podobny sytuację i byłby w stanie podzielić się jak to naprawić.

1.Gdy zsuwam napletek po raz pierwszy, to do połowy idzie wszystko ok i nagle potem od około połowy muszę "odrywać" napletek od żołędzia. Gdy oderwę ten sklejony napletek od żołędzia i zsunę na sam dół i potem z powrotem na górę, to każde następne zsunięcie jest szybkie i bezproblemowe. Jednak po załóżmy np 10 minutach jest znowu to samo.

2. Żołądź bardzo szybko się marszczy

3. Od wewnętrznej strony przy pełnym sciągneciu napletka widzę zaczerwienienie na napletku pod żołędziem na 2-3cm.

4. Pomimo intensywnej higieny penisa niemal codziennie pojawiają mi się jakieś "plamki" mastki, oraz ciągle czuje nieprzyjemny zapach z żołędzia / pod napletkiem (nawet jak żadnej mastki nie ma)

Nie mam pojęcia co z tym robić, proszę o pomoc

olekf646

Active member
Może grzybica,idź z tym do dermatologa,albo urologa,zrób obrzezanie jak masz stulejke,może smarujesz jakimiś maściami i stąd podrażnienie jakieś,pisałeś tam że smarujesz hydrocortizonum aflofarm,może z tego,już we wrześniu o tym pisałeś,na co ty czekasz? Aż ci penisa odetną?

morgan66

Active member
Hej, objawy 1 i 3 to są typowe dla niepełnej stulejki (2 i 4 nie wiem, ale radzę nie popaść w błędne koło stosowania maści (zwłaszcza sterydowych), które tylko nakręcą problem, którego być może nie ma). Na drugim wątku opisujesz postępy z rozciąganiem. Ja napiszę tak (uwierz lub nie) - rozciąganiem napletka w wodzie/maściami (plus nawet później nawet pierścieniami) itp. można uzyskać efekt ściągania napletka (w szczególności w spoczynku ale i też we wzwodzie) u osób, które nie mogły tego zrobić - i jest to progres..tylko 1) kogoś to zadowala i już (ale takie objawy jak 1 i 3 będą) albo 2) nie i wtedy jednak warto zrobić zabieg. Ja swobodnie ściągałem napletek w spoczynku i troszkę ciężej we wzwodzie, a po usunięciu wędzidełka również swobodnie we wzwodzie ale dalej było przewężenie, które mi estetycznie przeszkadzało. pozdrawiam

Do góry