• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Seks po obrzezaniu

Piernik

New member
Hej. Czy mając resztki szwów wokół miejsca operowanego, na wędzidełku oraz strupa na nim można uprawiać seks? Oczywiście, że w prezerwatywie ale ciężko wytrzymać. Zabieg miałem 3 kwietnia, kilka dni temu na wizycie kontrolnej lekarz stwierdził że wszystko bardzo dobrze wygląda.

izraelczyk

New member
Nie ma ściśle określonej daty. Taki minimalny okres to 4 tygodnie od zabiegu, najczęściej spotykałem się z zaleceniami które mówiły o 5 tygodniach, wtedy powinno już być na tyle wszystko zrośnięte, że nie powinno być żadnego problemu.

pbsot

Active member
Ja uprawiałem po nie całych 4 i było okay tyle że u mnie po 10 dniach rana już była zalkowicie zagojona . Pytanie jest czemu tak długo jeszcze masz szwy i czemu lekarz ci ich nie usunął minęło 40 dni od zabiegu .
Ja bym raczej zaczekał aż szwy wypadną i rana się całkowicie zagoi

Piernik

New member
Dzięki za odpowiedzi. Mam szwy rozpuszczalne, też się zastanawiałem kiedy one wyjdą i dopiero parę dni temu zaczęły się kruszyć, lekarz powiedział że około tydzień i powinny już całkowicie zniknąć. Wokół miejsca cięcia już prawie wyszły, wystają jakieś pojedyńcze spod skóry dosłownie, gorzej jest na wędzidełku - tam zostało ich najwięcej włącznie z małym strupkiem.

izraelczyk

New member
Dzięki za odpowiedzi. Mam szwy rozpuszczalne, też się zastanawiałem kiedy one wyjdą i dopiero parę dni temu zaczęły się kruszyć, lekarz powiedział że około tydzień i powinny już całkowicie zniknąć. Wokół miejsca cięcia już prawie wyszły, wystają jakieś pojedyńcze spod skóry dosłownie, gorzej jest na wędzidełku - tam zostało ich najwięcej włącznie z małym strupkiem.

czyli wychodzi na to że masz już wszystko zrośnięte, jeśli szwy na wędzidełku nie będą chciały same wyjść, to możesz je delikatnie spróbować wyciągnąć, tylko będziesz musiał użyć czegoś do rozcięcia supełków, chyba że dadzą się rozkruszyć w palcach. U mnie lekarz zaproponował przyjazd do gabinetu ma ściąganie szwów albo poczekanie aż same wypadną, skorzystałem z tej pierwszej opcji.

Piernik

New member
Też myślałem, że mi je powyciąga no ale jednak się myliłem, a szkoda. Na wędzidełku niestety nie kruszą mi się aż tak bardzo, ale porównując do stanu po zabiegu to już jest super. Psikam sobie płynem raniseptol, wcześniej używałem zwykłego octeniseptu nawet po prawie każdym oddaniu moczu i może to on tak to rozpuszczanie szwów przedłużał jakoś. Wracając do najbardziej nurtującego mnie pytania - myślisz, że mogę spróbować seksu w prezerwatywie? Jeśli by bardzo bolało choć nie powinno, to oczywiście bym przerwał, ale zarówno ja jak i partnerka bardzo byśmy już chcieli.. :cry: