Widze ze temat cieszy sie duzym zainteresowaniem. Znalazłem (przez przypadek szukając na uczelnie informacji o ciałach jamnistych) pewien artykuł. Wkleje go tutaj do poczytania hehe:
"Penis, czyli narząd kopulacyjny u ssaków. Zbudowany z dwóch ciał jamistych (przy pobudzeniu płciowym wypełniają się krwią, powodując erekcję) oraz ciała gąbczastego, które obejmuje cewkę moczową i żołądź. Tyle paramedycznej definicji.
Członek odgrywa więc olbrzymią rolę w przetrwaniu naszego gatunku. A jaką rolę pełni w kobiecym życiu?
Podstawową sprawą jest fakt, że gdyby nie on, nie miałybyśmy żadnej przyjemności związanej z seksem, bo seksu po prostu by nie było!
Jak wspominasz moment, kiedy pierwszy raz go zobaczyłaś? Moja koleżanka odpowiedziała mi na to pytanie śmiechem. „Kiedyś w końcu zostałam z pewnym facetem sama. Miał opinię boga seksu, więc nie mogłam się doczekać, kiedy zobaczę to jego cudo. Przeszedł jednak moje wszelkie wyobrażenia. Był malutki! Jednak po tym, co działo się później muszę przyznać, że długość to nie wszystko".
Istnieje wiele stereotypów na temat związku długości penisa ze sprawnością seksualną mężczyzny. Utarło się, że im dłuższy tym lepszy. No właśnie... Ale długi to znaczy jaki? Średnia długość członka to 6-10cm w spoczynku i 11-17cm w czasie wzwodu. Warto wspomnieć, że pochwa mierzy około 10cm. Oczywiście od każdej normy zdarzają się odchylenia, więc penis może mierzyć 7 jak i 30cm, ale to już naprawdę rzadkie przypadki. Czasami zastanawiający dla dziewczyny jest fakt, że penis jej kochanka nie był całkowicie prosty. Otóż zdarza się i tak, że penis jest wygięty w jedną ze stron i nie ma w tym nic niepokojącego. Taki a nie inny kształt członka wynika ze sposobu układania go w bieliźnie przez właściciela.
Zapewne z braku tak ciekawego organu, jakim jest penis, my kobiety nie rozumiemy wielu kwestii z nim związanych. Czasami wydaje nam się, że penis i jego właściciel ewidentnie się nie dogadują. Najlepiej zaobserwować to kiedy, chłopak mówi dziewczynie, że jest zainteresowany tylko rozmową, podczas gdy wypukłość w jego spodniach mówi coś innego. Nie ma jednak powodu do paniki. Zwłaszcza u młodych mężczyzn zdarzają się niekontrolowane wzwody. Ale kiedy wzwód jest jak najbardziej kontrolowany (i pożądany w danej chwili), warto się nim czule zająć. I od razu pojawia się pytanie, jakie pieszczoty najbardziej lubią chłopcy. Z opinii, które uzyskałam wynika, że nie ma nic wspanialszego nad pieszczoty oralne. Tylko, jak dodał jeden z moich rozmówców, dziewczyny zabierają się do tego niezbyt chętnie. A kiedy już się wezmą, to albo za mocno, albo za delikatnie. No i weź kobieto zadowól mężczyznę. Nie ma wyjścia. Trzeba próbować i samej wypracować najlepszy styl pieszczenia partnera, aby przypadł do gustu i nam, i jemu.
I na koniec jeszcze słówko o bardzo przeszkadzającej w zbliżeniu przypadłości, mianowicie o zaburzeniach erekcji. Gdyby kiedykolwiek zdarzyło się coś takiego waszemu mężczyźnie, nie wolno z niego szydzić!!! Należy zająć się nim delikatnie, przytulić i nigdy nie wypominać, bo będzie jeszcze gorzej. Czasami zaburzenia wzwodu powstają z przyczyn psychicznych, czasem związane są z wiekiem lub chorobą. Jeśli jednak niemoc partnera zdarza się często, należy go jak najszybciej zaprowadzić do lekarza. Bo trzeba pamiętać, że od kondycji penisa naszego mężczyzny zależy zadowolenie nie tylko jego, ale i nasze."
Dziwny artykuł dlatego zamieszczam :twisted:
Dodam od siebie. Mam jakies 13 - 14 cm