• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Pytanie odnośnie regeneracji

Panowie mam stulejkę częściowa, chciałbym zrobić zabieg tylko strasznie boję się drugiej regeneracji. Mam pracę i to fizyczną, mogę pozwolić sobie na maksymalnie tydzień- półtorej wolnego i muszę wrócić, a czytając wasze posty widzę ze większość regeneruje się dopiero po miesiącu

Arek4u

Member
Od siebie mogę polecić Ci wykonanie zabiegu Staplerem , po około 4-5 dniach już nie dokuczały żadne bóle, zszywki zaczynają wypadać po około 7-9 dniach . Mimo wszystko dobrze by było jakbyś te chociaż półtorej tygodnia posiedział w domu , i po powrocie do pracy od razu się nie forsował , głównie chodzi o dźwiganie . Bo tak to normalnie możesz sobie robić opatrunki nawet i z 3 tygodnie żeby nic w majtkach nie przeszkadzalo. Przy zabiegu skalpelem musisz liczyć sobie te 3-4 tygodnie regeneracji bo wtedy dopiero szwy się rozpuszczają .

nocnylisek346

New member
Panowie mam stulejkę częściowa, chciałbym zrobić zabieg tylko strasznie boję się drugiej regeneracji. Mam pracę i to fizyczną, mogę pozwolić sobie na maksymalnie tydzień- półtorej wolnego i muszę wrócić, a czytając wasze posty widzę ze większość regeneruje się dopiero po miesiącu
musisz coś wymyślić, stulejke trzeba usunac na zawsze, prace zawsze inną znajdziesz!

krzysi0x2

New member
Ja miałem zabieg skalpelem to z nudów poszedłem do pracy fizycznej po około 4-5 dniach po zabiegu, ale nie polecam tego robić :D Jednak do pracy fizycznej wróciłem po około 10 dniach po zabiegu i tego również nie zalecam, ale da się :D pracowałem może na 60% więc się nie forsowałem. Ogólnie to najlepiej te półtora do dwóch tygodni zrobić sobie wolne. Dyskomfort odczuwalny będzie gdzieś do 3-4 tygodnia po zabiegu, a pełen powrót do normalności to nawet 6-7 tygodni, ale to zależy chyba od wielu czynników...