• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Przewlekła infekcja żołędzia po stosunku

bambino

New member
A i jeszcze zanim cokolwiek posmaruje. Spryskuje microcydanem coś jak octanisept ale nie jest tak agresywny. Któryś dermatolog kazał mi tak robić popryskavc pozostawić na 15 minut niech odparuje i dopiero maść

Arek a

Well-known member
Zrób zdjęcie jak to wygląda rano, kiedy jest ok. i póżniej w ciągu dnia, gdy się zaczerwieni i czujez pieczenie.
Zobaczymy różnicę.

bambino

New member
A i jeszcze zanim cokolwiek posmaruje. Spryskuje microcydanem coś jak octanisept ale nie jest tak agresywny. Któryś dermatolog kazał mi tak robić popryskavc pozostawić na 15 minut niech odparuje i dopiero maść. Na zdjęciach nic nie widać o to chodzi. Z tego wszystkiego myślę że mam bardziej problem z napletkiem niż z zoledzą.

Każdemu siedzi któremu coś się tam zmieniło i nie może wrócić do normalności najgorsze jest to że jeszcze nie widziałem żeby ktoś napisał że udało mu się i jest jak dawniej tak że chyba się trzeba będzie z tym pogodzić i sie męczyć patrząc na to już nie mówiąc o dolegliwościach. A wam od czego się to zaczęło ?

A myślisz że ktoś Ci da pewność że jak pozbędziesz się napletka to będzie dobrze bo są przypadki że i bez napletka mają całe czerwone tak że gwarancji to nie daje i tak

Arek a

Well-known member
Nikt nie da 100% pewności, że obrzezanie wyeliminuje stany zapalne i infekcje, ale zdarzały się przypadki, opisywane także na tym forum, że po obrzezaniu infekcje odeszły w niepamięć.

No tak ale żeby coś takiego robić to trzeba by mieć pewność bo już sobie nie przyszyjesz a jakoś nie wyobrażam sobie życia bez napletka. A do tego lekarza twierdzą że to nie jest infekcja tylko sami nie wiedzą co dla nich wszystko jest w porządku no ale z drugiej strony to nie ma też jakiejś ropnej wydzieliny itd bo wtedy to wiadomo że coś mi tak a u nas to najprawdopodobniej było podrażnienie a sterydy i antybiotyki zrobily zła robotę bo przecież tam pisze żeby nie stosować w tych okolicach ale lekarze i tak wiedzą lepiej że można za to powinni ponosic odpowiedzialność to by się zastanowili może a tak to mają gdzies przecież to nie swój interes smarują tym dzisdostwem.