Mam 17 lat, od jakiegoś czasu wiem że mam stulejke(Podobno doktor rodzinna jak byłem mały mówiła że wszystko jest ok). Ostatnio postanowiłem zagadać z tatą na temat mojego problemu. Przez jakieś 1,5 roku nic z tym nie robiłem, ponieważ sobie mówiłem że zrobie to pózniej, aż ostatnio zacząłem sie kręcic bardziej przy dziewczynach i postanowiłem, że wreszcie trzeba tym się zająć. Z tego co mi wiadomo(z czytania lektury na tym forum) mam stulejkę niepełną, bo mogę napletek tak do połowy na luzie podczas spoczynku odciągnąć(dalej też by dało radę, ale juz na siłę), a we wzwodzie właśnie tak na luzie nic napletek nie odkrywa żołędzia(może delikatnie, ale na prawde mało). Byłem dziś u pani doktor rodzinnej, i powiedziałem o problemie. Pani nie zastanawiając i nie zaglądając w "interes" napisala mi skierowanie do poradni chirurgicznej. I mam właśnie pare pytań...
1. Czy jest możliwe że jakimiś maściami da się to podleczyć?
2. Czy dobrze dokturka zrobiła, że wysłała mnie od razu do chirurga a nie do urologa?
3. Jak będzie potrzebny zabieg to mam pytanie czy obrzezać go całkowicie, czy nie?
4. Czy jak pójdę na operację z NFZ, to czy lekarze mogą coś zepsuć?
5. Ile mniej więcej jak coś trzeba czekać na taką operacje w kolejce NFZ?
6. Po jakim czasie mógłbym już z uleczonym sprzętem działać w sprawach damsko męskich?
7. Mam bardzo czuły żołędź(boli jak się go dotyka), czy to minie?
Z góry dzieki za wyrozumialość i odpowiedzi :]
1. Czy jest możliwe że jakimiś maściami da się to podleczyć?
2. Czy dobrze dokturka zrobiła, że wysłała mnie od razu do chirurga a nie do urologa?
3. Jak będzie potrzebny zabieg to mam pytanie czy obrzezać go całkowicie, czy nie?
4. Czy jak pójdę na operację z NFZ, to czy lekarze mogą coś zepsuć?
5. Ile mniej więcej jak coś trzeba czekać na taką operacje w kolejce NFZ?
6. Po jakim czasie mógłbym już z uleczonym sprzętem działać w sprawach damsko męskich?
7. Mam bardzo czuły żołędź(boli jak się go dotyka), czy to minie?
Z góry dzieki za wyrozumialość i odpowiedzi :]