Problemy z erekcją i libido.

adil

New member
Witam!
Na forum jestem już od bardzo dawna.
Około 9 lat do tyłu pisałem tutaj odnośnie stulejki itd.

Dzisiaj pisze w innej kwesti, odnośnie libido i erekcji.

Mam problemy w postaci słabej erekcji A czasami jej braku. Bez dotykania "narządu" po prostu się nie pobudzi. Nawet patrząc na film porno czy też jestem z partnerką to bez dotyku po prostu nie ma erekcji. Czasami się zdarzy ale bardzo rzadko.

A seks w sumie wygląda tak że staram się "zrobic" wszystko jak najprędzej żeby po prostu nie opadł.
Gdy się podniece i już jest gotów to po chwili opada.
Wiedząc o tym stresuje się podczas seksu bp martwię się że będzie kicha.

Staje się to dla mnie już zmorą bo partnerka która teraz mam zauważa że mimo że jesteśmy blisko siebie i jest tzw gra wstępna to u mnie nici do puki nie zacznie mnie tam dotykać, a co gorsza to nieraz mimo dotykania w tym miejscu to za szybko nie staje A jak stanie to po chwili niestety ale zaczyna opadać.

Jak się zastanowię to mam tak od bardzo dawna.

Jest mi z tym bardzo ciężko. Teraz już wiem że to mój wielki problem który mnie dobija.
Powiedzcie mi gdzie zacząć swoją drogę walki z tym?
Do jakiego pierwszego lekarza się udać?

Dodam że spróbowałam z bezradności ostatnio viagry i to było coś czego potrzebowałem. Bez problemu miałem cały czas erekcje. Samo to że pomyślałem o seksie stawał.

Nie wiem czy to ma też znaczenie ale podczas seksu zawsze mam zimne stopy. Może to cos z krazeniem?
Chociaż ostatnio miałem pełne badania i konie mam cukrzycy nadciśnienia itp ustrojstw.

Dodam że nie mam problemów z nadwagą, jestem aktywny w sporcie itd. Jeśli to ma jakieś znaczenie.
 
Ostatnia edycja:

adil

New member
Cześć, Robiłeś badania hormonalne? Testosteron, LH, TSH, Prolaktyna, Kortyzol, Estradiol?



Dopiero teraz chce cos z tym zrobic. Zadnych badan nie robilem, ani nie bylem u zadnego specjalisty na ten moment.

Ostatnio zrobilem prolaktyne i estradiol i mam te dwa badania w normie.
 

mirek86

New member
Dopiero teraz chce cos z tym zrobic. Zadnych badan nie robilem, ani nie bylem u zadnego specjalisty na ten moment.

Ostatnio zrobilem prolaktyne i estradiol i mam te dwa badania w normie.

Zrób sobie pełny zakres o których napisałem z rana na czczo bez przemęczania dzień wcześniej, seksu, siłowni i tabsów.
 

Scorup82

Member
zimne stopy sa objawem niedoczynnosci tarczyy i haschimoto, a odczuwasz czasami zmeczenie naet bez wyraznego powodu??. jesli tak to wlasnie badanie tsh, generalnie tarczyca umie duzo rzeczy popsuc,
 

adil

New member
Witam! Oto wyniki badan:

Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji (L69) 1,694 µlU/mL 0,350 — 4,940

Prolaktyna (PRL) (N59) 16,19 ng/ml 3,46 — 19,40

Estradiol (E2) (K99) 27 pg/mL 11 — 44

Luteotropina (LH) (L67) 3,28 mlU/mL 0,57 — 12,07

Testosteron (O41) 524,87 ng/dl 240,24 — 870,68

Kortyzol (M31) 17,38 ug/dl 5,27 - 22,4


Potrzebuje pomocy bo cos jest nie tak.... 5 dni nie widzialem sie z partnerka... po czym wczoraj podczas zblizenia znow sytuacja ze po chwili opada.
Nie wiem jak sobie z tym radzic i jest to uciazliwe....
 

promatyk1

Member
Adil musze ci powiedziec, ze jakos 2 miesiace temu tez mialem podobne objawy jak ty i zaczalem sie stresowac. Zrobilem badania i wszyslo wszystko OK (oprocz TSH, bo mam lekka niedoczynnosc). Nogi tez zawsze mialem zimne od dziecka.
Jakos miesiac temu jedyne co zmienilem to diete i dodalem plywanie + bieganie. Zmiana dramatyczna, niemalze od razu.

Zastanow sie jaki tryb zycia prowadzisz. Wyniki twoich badan sa OK. IMO zadne tabletki. Dieta + sport i wszystko wroci do normy.
 

Podobne tematy

Do góry