• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

problem z masturbacją

Szymojx

New member
siemano, mam 10lat, za jakiś czas 11. I mam problem z dwuma rzeczami.

Ostatnio zaczalem sie masturbowac, stoi mi normalnie. Ale jak masuję go i juz skoncze to nic nie leci a te uczucie szybko mija. po kliku minutach
znowu chce masturbowac, czy to normalne? moze przez stulejke to jest? i druga sprawa bo nie mam wlosow na siusiaku to tez git? powinnem miec : ( i czy 3cm i jak stoi 4,5cm to git rozmiar jak na ten wiek?

Łukasz98

Active member
Hej. Jesteś jeszcze bardzo młody i jesteś dopiero na początku swojego dojrzewania, jeszcze wiele lat zmian przed tobą. Organizm w tym wieku często nie produkuje jeszcze pełnego nasienia, dlatego może pojawiać się tylko taka przezroczysta "woda” albo nic to normalne i z czasem się zmieni.

To że po chwili masz znowu ochotę, też normalne w młodym wieku, tak wygląda okres burzy hormonów i dojrzewania.

Włosy pojawiają się w różnym czasie, jedni mają je wcześniej, inni później.

Co do rozmiaru to w tym wieku naprawdę nie ma sensu się tym przejmować, bo zmiany mogą zachodzić nawet do ok. 21 roku życia.

Jeśli chodzi o stulejkę, u młodych osób często to się jeszcze samo rozluźnia, ale jeśli masz ból albo problem ze ściągnięciem napletka, to warto pogadać z rodzicami i skonsultować z lekarzem. Nawet poruszyć temat na bilansie.

Ogólnie wszystko, co opisujesz, brzmi jak normalny etap dojrzewania, reszta przyjdzie z czasem 🙂

Jeśli z czasem nic by się nie zmieniało przez najbliższe lata, wtedy warto to sprawdzić u lekarza.

Szymojx

New member
Hej. Jesteś jeszcze bardzo młody i jesteś dopiero na początku swojego dojrzewania, jeszcze wiele lat zmian przed tobą. Organizm w tym wieku często nie produkuje jeszcze pełnego nasienia, dlatego może pojawiać się tylko taka przezroczysta "woda” albo nic to normalne i z czasem się zmieni.

To że po chwili masz znowu ochotę, też normalne w młodym wieku, tak wygląda okres burzy hormonów i dojrzewania.

Włosy pojawiają się w różnym czasie, jedni mają je wcześniej, inni później.

Co do rozmiaru to w tym wieku naprawdę nie ma sensu się tym przejmować, bo zmiany mogą zachodzić nawet do ok. 21 roku życia.

Jeśli chodzi o stulejkę, u młodych osób często to się jeszcze samo rozluźnia, ale jeśli masz ból albo problem ze ściągnięciem napletka, to warto pogadać z rodzicami i skonsultować z lekarzem. Nawet poruszyć temat na bilansie.

Ogólnie wszystko, co opisujesz, brzmi jak normalny etap dojrzewania, reszta przyjdzie z czasem 🙂

Jeśli z czasem nic by się nie zmieniało przez najbliższe lata, wtedy warto to sprawdzić u lekarza.

Okej, dzieki za wytlumaczenie, jestes sigma : D Dzieki wielkie.

Ale co do wlosow i bialego plynu, no kazdy z kolegow ma, No nie wiem czy one pojawia sie pozniej. czy to mozliwe ze tlyko ja nie mam? nie wiem:/ Co do stulejki, mam inny post ludzie mi powiedzieli ze mam stulejke, boli mnie. ide z siostrra do lekarza

Łukasz98

Active member
Super, że idziesz z siostrą do lekarza, to świetny pomysł.

Każdy dojrzewa w swoim tempie, niektórzy wcześniej, inni później. To normalne, że koledzy mogą być już dalej, a Ty jeszcze nie, więc nie ma się czym przejmować. To nie jest wyścig. Pamiętaj też, że koledzy nie zawsze mówią prawdę.

Najważniejsze, że obserwujesz swoje ciało i jeśli coś boli albo niepokoi, reagujesz 👍