Przy każdej zmianie opatrunku robię zdjęcia więc to jest najnowsze ale dzięki za opinie bo sami czasem nie potrafimy dostrzec zmian Ok będę pamiętał żeby użyć octenispetu też przed! ja miałem też przecięte i wydłużone wędzidełko. Ogólnie posiedzę jeszcze w parę dni w domu żeby zobaczyć jak to się goi Z tego co czytałem to gojenie trwa od 7 do 10 dni w zależności od organizmu. Na najbliższy piątek (czyli równo tydzień po zabiegu) mam urodziny przyjaciółki i właśnie mam dylemat czy iść Chyba wszystko zależy od tego jak długo będę nosił opatrunek, gdzieś na tym
forum widziałem, że ktoś przestał nosić opatrunek po 3 dniach, ale jak dla mnie wydaje się to być ryzykowne.
Nie bardzo wiem, w czym miałoby pomóc zaniechanie opatrunków? Może faktycznie rana ma więcej przestrzeni i "oddechu" ale z nagim przyrodzeniem raczej nikt nie chodzi, więc majtki i tak zasłaniają.
Poza tym szwy mogą zostać łatwiej wyrwane przy braku opatrunku. Tak mi się wydaję. Nie ma się co spieszyć.
Na urodzinach jak sobie popijesz, to Ci się "zachce" i wtedy może być różnie także z tym ostrożnie.
PS
założyłem majtki i miedzy opatrunek a majtki włożyłem gazik i ręcznik papierowy i muszę przyznać, że nie czuję jakiegoś dużego dyskomfortu jedynie lekki ucisk od majtek
Czyli trochę lepiej z tą metodą? Ucisk od majtek powinien po chwili zaniknąć, bo żołądź się przyzwyczaja, u mnie tak to przynajmniej działa
PS. Mam nadzieję, że to podstawowe gojenie nie zajmie dłużej niż tygodnia, bo to nic przyjemnego. Szczerze powiedziawszy sam zabieg jest mniej bolesny i uciążliwy niż okres rekonwalescencji, z mojej perspektywy