• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Pomocy !nietypowe skrzywienie po przebytym spodziectwie do oceny

Witam kolejny tydzień za mną wstawiam zdjęcia ogólnie nawiązałem kontakt z dr tondlem z Poznania powiedział że można poprawić,ale łatwo nie będzie i kazał mi odczekać jeszcze do maja tak jak jest i wtedy wizyta na poprawkę. Jeśli chodzi o poprawkę, to przymierzam się właśnie na tondla z Poznania albo dr chomicz bo oglądałem jej galerie na stronie i ona cuda działa tam był też jeden ciężki przypadek x galeri jej zdjęć i dr chomicz serio z trudnej sytuacji potrafi zrobić coś.

olekf646

Well-known member
Ja bym pomyślał o laserze żeby usunąć ten nadmiar który jest tak widoczny,reszta jest ok,jak będziesz ciąć to ci cały wewnętrzny naplet wytnie,tylko Chomicz moim zdaniem,ale to poczekaj jeszcze bo może się zmniejszy

Ostatnia edycja:
Olek właśnie tak myślałem że ta poprawka jak Ciąć to musi profesjonalista robic bo tam już skóry nie ma i jak się nie uda to dopiero będzie płacz,myślałem nawet o obrzezaniu kosmetycznym żeby ukryć bliznę pod rowkiem żołędzi ale raczej nie wypali bo nie mam już skóry ,napewno udam się do dwóch lekarzy ale szczerze mówiąc to celuje w dr chomicz

Witam kolejny tydzień "gojenia się " dodaje kilka zdjęć blizna jest już bardziej różowa trochę mniejsza ,nie jest już spuchnięta aż tak aczkolwiek jest jeszcze miejscami bolesna ,nie noszę opatrunków od dzisiaj żadnych bo wcześniej odczuwałem nadwrażliwość i je nosiłem tylko do pracy ,dalej stosuje środek na blizny ale myślę że z biegiem czasu nie wyczaruje tutaj nic innego jak tylko poprawka możliwe że laser albo klasyczna poprawka u dr chomicz w maju planuje wizytę w jej gabinecie i zobaczymy co powie pozdrowienia!

nope

Well-known member
Myślę że tu nie trzeba poprawki jako takiej,myślę że te grudki można laserowo usunąć więc mniej inwazyjnie i powinieneś być zadowolony
Czy takie coś istnieje wgl? Pierwsze slysze xd
To cza robic ponowne obrzezanie jak już a pozatym autor jeżeli bedzie poprawial i tak już mu raczej zostaje radykalne obrzezanie z schowana blizna w rowku.
Zastanawiam sie tylko jak do tego doszło że ten lekarz to tak zszyl w okolicach tego wedzidelka

olekf646

Well-known member
Tak Morgan mowił że laserowo można u Chomicz usuwać, więc stąd to wziąłem, a jak jest naprawdę? Trzeba zapytać chomicz

morgan66

Active member
@nope i @olekf646 - ja oczywiście trochę gdybam bo własnego doświadczenia nie mam w usuwaniu większych grudek - ale myślę, ze stopniowo da się to zrobić. Ale też na bazie śledzenia forum i zdrowego rozumowania tak trochę mam poczucie roli "policjanta" - bo dociąć zawsze można, tylko jak skóry zabraknie to dopiero robi się dramat - estetycznie fajnie w spoczynku ale przy wzwodzie robi się dramat. Dlatego jak widzę, że ktoś ma już dużo wycięte a chce poprawić to sugeruje szukanie innych opcji. Ostatnio sugerowałem rozwagę w przypadku @LordPaulistinha - ostatecznie zrobił u Tondla (który wg. mnie robi dobrą robotę - ale niemal zawsze widać, że ciacha dużo napletka zew.) i w sumie nie wiadomo jak to się udało bo zamilkł, ale z tego co napisał w ostanim poście to chyba tej skóry mu się za mało zrobiło.

olekf646

Well-known member
Ale byli tutaj goście co mieli poprawiane laserem i byli zadowoleni więc pewnie da się coś podziałać,ten lord jakiś dziwny jest bo uciekł, no i ciągle coś widział że jest nie tak, więc trzeba poczekać, może jeszcze się odezwie i zda raporty w postaci zdjęć

No właśnie też mnie ciekawi jak to u lorda ,a czy obrzezanie radykalne w moim przypadku się da zrobić też nie jestem pewien bo tej skóry już na dole jest na styk i jak tak zrobią to może zacznie pękać, nie wiem narazie pozostaje czekać, napewno coś z tym będę robić

nope

Well-known member
@kamikaze12 jak ci sie wygoi całkowicie to wtedy podczas wzwodu złap linie szycia i podciągnij do grzyba. Tak sobie sam zobaczysz ile ci skóry ubędzie. Pozatym ogólnie skóra się staje elastyczna po czasie i się ponaciąga.