• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Pogrubienie penisa

Cześć, mam dość długiego penisa. Ma około 20 cm ale niestety jest dość cienki i chciałbym go pogrubić.

Czy ma ktoś z was doświadczenie z powiększaniem penisa kwasem albo własnym tłuszczem ? Jakie są efekty oraz czy efekt wygląda naturalnie ?

Może są jakieś inne dobre i lepsze metody pogrubienia penisa ?

Z góry dzięki za info

CutSZ

Member
Podbiję temat. Sam jestem zaciekawiony taką procedurą.
Ja akurat niekoniecznie "potrzebuję" obwodu we wzwodzie, bo moje 16cm jest całkiem grube, ale podobno efekt w spoczynku jest świetny. Myślę, że to też ważny element postrzegania samego siebie. Autorze, masz długiego penisa, ile masz cm w spoczynku?

Arek a

Well-known member
Masz naprawdę pokaźną długość, bo 20 cm to znacznie więcej niż średnia, więc pod tym względem nie masz się czym przejmować. Długi i smukły penis często budzi wątpliwości, bo to właśnie obwód odpowiada za mocniejsze odczucia kobiety, podczas gdy sama duża długość bywa czasem bolesna. Jeśli te proporcje zabierają Ci pewność siebie w łóżku, możesz pomyśleć o poprawieniu obwodu, ale pamiętaj, że żaden zabieg nie daje idealnego efektu na całe życie. Najpopularniejszy jest kwas hialuronowy, który daje szybki efekt, ale wchłania się po roku lub dwóch, więc zabieg trzeba regularnie powtarzać. Alternatywą jest przeszczep własnego tłuszczu, który zostaje na dłużej, ale część z niego ulega wchłonięciu i efekt bywa nierówny. Zanim podejmiesz decyzję, porozmawiaj z urologiem, bo często problem siedzi głównie w naszej głowie, a dobra technika robi większą różnicę niż milimetry w obwodzie.

Ostatnia edycja:

Rafal19

New member
Bardzo długi, jeśli poprawnie mierzysz, a obwód najpierw zmierz bo pewnie nie mały, tylko przez długość wydaje się smukły. U mnie odwrotna sprawa, Gdybym mógł to oddałbym Ci 2 cm z mojego obwodu.

CutSZ

Member
Z tym pytaniem po co mu pogrubiać jak ma długiego to trochę jak powiedzieć, " po co chcesz być wyższy skoro jesteś szczupły."

Abstrahując totalnie od tego, że sam jestem zainteresowany tym tematem, to uważam, że to logiczne, że skoro ma atrakcyjną ponadprzeciętną długość, to chciałby to podbić też grubością żeby władać potężnym przyrodzeniem. Jakiej długości by nie miał to grubość i tak robi robotę. Zawsze, a przynajmniej zawsze w relacjach mężczyzna+kobieta.

A sentencje typu "technika robi z Ciebie magika" itd. to oczywiście sama prawda, ALE NIE O TO W TYM CHODZI. O technice powiesz każdemu, że potrzebuje ją ćwiczyć i będzie dobrze. I ten co ma 11cm, i ten co ma 20cm, i ten co ma chudego albo i grubego. Fakt. Ale sprzęt też jest ważny. Jeśli są opcje, to czemu ich nie rozważyć.

Wiem tyle, że co do grubości są w sumie 3 sposoby.

1) Kwas hialuronowy - najlepiej przebadany jak do tej pory, przewidywalne efekty, bezpieczny jak na obcy wszczepiany preparat, możliwość cofnięcia efektu przez podanie hialuronidazy. Penis nie traci podobno specjalnie na twardości. Sama procedura najtańsza z trzech wymienianych. Możliwe migracje preparatu, ale podobno można to ryzyko mocno zniwelować poprzez stosowanie się do wytycznych od lekarza dotyczących odpowiedniego masażu prącia.
2) Własny tłuszcz - mówi się, że najbezpieczniejszy z preparatów, bo to wręcz przeszczepienie autologiczne; chyba też najdroższy z zabiegów. Penis we wzwodzie jest wyczuwalnie miększy. Oczywiście twardość erekcji zostaje, no ale wiadomo, w dotyku taki że tam jakby taki dosłownie tłuszczyk był pod skórą. Potencjalnie duże obwody można uzyskać, ale z czasem może się baaaardzo wchłaniać. Podobno jest zbadanych trochę więcej powikłań; mam na myśli duże nierówności w rozłożeniu preparatu. Wiesz, tu Ci się tłuszcz wchłonie, tu nie. A no i najważniejsze - ten zabieg warto zrobić jak utrzymujesz wagę własnego ciała i planujesz utrzymać. Jeśli jest się otyłym i planuje schudnąć - nie polecam.
3) Biostymulator - kwas polimlekowy, który ma znacząco stymulować wytwarzanie kolagenu i tam jakieś jeszcze ma działanie, aby ten penis był grubszy. Sytuacja tutaj ma się trochę inaczej, bo bezpośrednio po zabiegu nie ma wielkich efektów, ale wzrastają po czasie gdy już minie rekonwalescencja. Procedura droższa niż 1) i porównywalna z 2). Faktem jest, że efekt w erekcji jest najtwardszy z powyższych. Dodatkowo efekt ma szansę utrzymywać się baaaardzo długo, niektóre badania wskazują, że jakiś % zwiekszony dzięki procedurze zostaje na zawsze. Minus? Ciało samo produkuje kolagen dzięki tej procedurze. Może Ci więc nie urosnąć prawie nic, może dużo. Kwestia potencjału. A no i jeszcze jedno - podobno biostymulator jest najmniej podatny na migracje, no bo to nie jest stricte wypełniacz, dlatego efekt końcowy mógłby być najatrakcyjniejszy. Powiedziałbym, że to jest najlepszy wybór, ale! Rozmawiałem z zaprzyjaźnionym lekarzem i mówił, że jeśli ktoś chce powiększyć, niech zacznie od kwasu hialuronowego, ponieważ biostymulator to dość nowa metoda, nie ma badań klinicznych potwierdzających że po latach czy na starość wszystko będzie okej. Nie wiemy tego. Poza tym nie wiemy jak ciało w tym miejscu zareaguje na jakikolwiek preparat/wypełniacz, lepiej więc podać coś, co można fizycznie cofnąć. Biostymulatora nie wycofasz.

Jedna ważna rzecz. Najlepszy efekt wizualny i jednocześnie największe ułatwienie jakie może być dla lekarza, to gdy jest się obrzezanym. Nie jest to konieczne, ale pożądane i bezpieczniejsze. Skóra penisa jest ruchliwa, więc im jest jej mniej i jest bardziej napięta, obrzezana, tym lepiej, łatwiej, precyzyjniej podać preparat i oczekiwać równych efektów.
Dodałbym, że ważnym też jest to, aby nie być grubym, myślę tu o otyłości brzusznej, a tak precyzyjniej mówiąc - o otłuszczonym wzgórku łonowym. To szczególnie ważne aby go nie mieć w kontekście masażu prącia i równomiernego efektu. Zresztą otyłość podtrzymuje stan prozapalny w organizmie, co zwiększa % szans na ewentualne komplikacje.

Najlepszym rozwiązaniem jest pójście do urologa, niech zmierzy, sprawdzi i dopowie jakie są szanse, komplikacje itd. gdyby był urolog+medycyna estetyczna to już w ogóle. Nawet online.
Polecam też udać się do psychoterapeuty aby obgadać ten temat. U mnie okazało się, że nie mam żadnej dysmorfofobii ani fetyszu. Po prostu ktoś chce mieć prosty nos, większe cycki, pełniejsze usta, zniwelować zakola itd itp to ja chcę grubszego penisa.

Oczywiście zabieg powiększania atrakcyjny też dlatego, że wtedy członek w spoczynku odczuwalnie się zwiększa. To musi być cudowne uczucie. Może czasem niewygodne, ale cudowne.

To jest na pewno temat do szerszego omawiania. Pozdrawiam.

Marcel33

New member
Ja chyba bym nie miał odwagi ryzykować i wbijać igły z kwasem czy tłuszczem w penisa, nie mając gwarancji czy będzie naturalnie wyglądał, to jest drogi zabieg i trzeba go powtarzać co jakiś czas, chyba że komuś to bardzo ciąży na psychice i jego życie seksualne czy postrzeganie własnego ciała poprawiłoby się. Też może nie zrozumiem facetów z silną motywacją do tego zabiegu bo sam posiadam grubego, ale myślę że jak ktoś ma 11-12 obwód, to nie ma potrzeby coś robić. Widziałem zdjęcia po zabiegu obwód 17 cm i strasznie nienaturalnie to wyglądało.

Arek a

Well-known member
Wszystko co sztuczne ma przeważnie nienaturalny wygląd. Wystarczy spojrzeć na kobiety, które do przesady powiększają swoje usta, policzki, piersi, pośladki itp.
Chcą być przez to piękniejsze, a nie zauważają w sobie tej dysproporcji, którą sobie za duże pieniądze zafundowały i wyglądają raczej komicznie i groteskowo, jak jakieś dziwadła.
Penis to pół biedy bo zakryty, jedynie sami sobie możemy pluć w brodę, jeżeli coś jest spartaczone, nieproporcjonalne i śmieszne, a może nawet dysfunkcyjne.
Oczywiście mogą też być udane zabiegi z bardzo zbliżonym naturalnym wyglądem, czego nie kwestionuję, ale musi być w tym jakiś umiar.
Jednak zawsze jest to jakaś " ruletka", która może bardzo gorzko rozczarować.

Ostatnia edycja:

CutSZ

Member
@Arek a tak, myślę o tym. Narazie wolałbym popracować nad sylwetką i wtedy rozważyć taką procedurę. Fakt, trzeba te zabiegi powtarzać co jakiś czas, podobno można wtedy taniej bo potrzeba mniej preparatu na podtrzymanie pożądanego efektu. Plus też taki, że jeśli zaprzestaniesz, po prostu penis wróci do własnych rozmiarów bez powikłań, bo podanie preparatu (o ile nie jest kosmiczna ilość) nie rozciąga skóry prącia tak żeby potem były z tego komplikacje.

Co do tego że nienaturalnie itd to właśnie o tym rozmawiamy, że należałoby wybierać dobra kliniki z odpowiednim stażem w tej dziedzinie. Uwierzcie, że wtedy dobiera się odpowiednią ilość preparatu i efekt jest przewidywalny. Oczywiście mówię tylko o kwasie hialuronowym. Nienormalnie wyglądające członki to nierozsądne fanaberie klientów + naciągactwo operatorów na większą ilość podanego preparatu = więcej kasy.
Dobry lekarz powie Ci - zacznijmy od 10ml, bo więcej może okazać się za dużo dla Pana obwodu itd.

Co do tego że ktoś nie dałby sobie igły wbić w prącie. Cóż. Ja też myślałem, że nie dam.
Finalnie jestem po wazektomii, gdzie byłem nakłuwany w mosznę oraz była ona delikatnie rozcięta. Jestem też po obrzezaniu, które wymagało laserowego cięcia skóry, inwazyjny zabieg, poprzedzony znieczuleniem czyli też wbiciem igły. Nie traktuje więc tego jako coś niezwykłego. Trochę zacząłem porównywać to do zrobienia tatuażu. Każdy kolejny to już większy luz, zrozumienie i oczywistość. Pomijam, że ludzie tatuują sobie też penisy. To jest jazda.

Lubelski

Active member
@CutSZ...Z tym pytaniem po co mu pogrubiać jak ma długiego to trochę jak powiedzieć, " po co chcesz być wyższy skoro jesteś szczupły."...ja jak urologa się spytałem o, wydłużenie chirurgiczne penisa czy da się u mnie to zrobić odpowiedział...tak, ale po co cie to?...bym lepsze doznania i bardziej się podobać kobietom...jeśli potrafisz go używać to, nie potrzebujesz żadnego wydłużanie...to każda kobieta jest twoja, masz idealnego dla każdej 12.5cm nie ma powód do powiększenia czy wydłużenia...chcesz mieć naturalnie większego to, schudnij a...poduszka nad penisem się zmniejszy co przybędzie ci te cm co są ukryte pod poduszką...i te słowa lekarza mnie uspokoiły a, kompleksy mniejszości znikły u mnie bo...słowa lekarza wziąłem sobie do serca i głowy 🙂

Rafal19

New member
Panowie, a z jakiego obwodu bylibyście zadowoleni? co oczekujecie po takim zabiegu, ktoś napisał że w zwisie dużo się zmienia po pogrubieniu bo ciągnie to w dół i automatycznie się wydłuża. Wyróżniać się wśród innych grubością też jest trudne do akceptacji czy na basenie czy w seksie bo to wiąże się ze stresem czy nie będziemy sprawiać bólu dziewczynie.

Arek a

Well-known member
Gruby penis podobno dostarcza kobiebie więcej rozkoszy i doznań, przesadnie gruby może sprawiać ból.
Im większy tym lepszy nie zawsze idą w parze, zaleca się więc zdrowy umiar i rozsądek.

Ostatnia edycja:

Rafal19

New member
Dokładnie, umiar i rozsądek . Trudno jest określić tę granicę czy 13-14 obwód jest jeszcze ok, a 15 już za dużo bo kobiety też się różnią i nie każdej bardzo gruby będzie pasował, ale rozumiem tych co decydują się na zabieg mając tylko np. 10 obwód choć medycznie to jest ok .