• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Po zabiegu całkowitego obrzezania

piotr149

Member
Nie miałem staplerem, ale tu czy tu skóra jest przecięta więc jeden czort, wiesz co człowiek to inaczej reaguje, ja na drugi dzień na pewno byłem spokojniejszy. Ale bólu nie miałem od samego początku bardziej to stres zwyczajnie, ale może się okazać że u Ciebie będzie i pierwszego dobrze, a mówiąc daleko to jak daleko masz na myśli? 50km czy raczej 500km ?

piotr149

Member
Ja bym jechał tylko weź ze soba paracetamol/ibuprofen i po zabiegu wypijesz gdybyś miał bóle. Chyba że nie czujesz się na siłach to lepiej sobie zostać, aczkolwiek jeden dzień w mojej opini nie zmieni nic, rano nie obudzisz się ze sprawnym przyrodzeniem xd lepiej szybko obskoczyć i potem wypoczywać w domu 🙂

piotr149

Member
E no skądże, będziesz mógł nawet pracować 🙂 ,chodzić bez problemu 😉 jak po każdym zabiegu gdzie masz naruszaną ciągłość tkanek, wskazany jest wypoczynek (leżenie do góry fujaro) tak i w tym. Moim zdaniem, na własnym przykładzie tydzień czasu to jest minimum l4 w domu na wypoczynek po zabiegu, jeśli praca lekka jest, a jeśli fizyczna cięższa to 2tygodnie, zdrowie jest jedno i na pewno podziękuję 🙂 ale każdy człowiek jest inny, niejeden uzna że po 3 dniach może wrócić do pracy i też będzie żył 👍

redsww

New member
Ja po prostu chce sobię sam z tym poradzić, zeby nikt sie nie dowiedział nie chce dawać oznak ze cos ze mną nie tak. Nie mam do kogo zwrócic sie o pomoc stąd te moje może głupie pytania.

piotr149

Member
Ale z każdym jest wszytko okej to tylko kawałek skóry, pindola ci nie ujemna przecież, to jest normalna rzecz która się wykonuje, rozumiem stres bo jak to brzmi “zabieg na kutasie” aczkolwiek ja nie traktuje tego jako tabu, tylko chęć zadbania o własne zdrowie jak i również partnerki. A sądzę że nie mieszkasz sam, to lepiej aby ktoś wiedział, bo różnie w życiu bywa, a to znowu nie jest tak że po zabiegu dasz radę dźwigać setki kilogramów, chodzić na basen czy siłownię. Nie ma się czego wstydzić, tylko być dumnym ze się chce i ma możliwość zadbać o siebie 😉

olekf646

Well-known member
Lepiej się przygotować że nie będziesz mógł chodzić po zabiegu, bo może boleć i uwierać, ja nie mogłem chodzić np

piotr149

Member
Bardziej wkurwiac że musi być przyklejony do góry, i np. tak jak u mnie prozaicznym problemem to były spodnie, bo pasek wychodził na członku idealnie, a nigdy nie gustowałem w dresach, aż do tego momentu XDD u mnie uwierało tylko w nocy przy zwodach a ból to taki był 1/10 bo po prostu było czuć że są szwy ale worek z lodem podczas wzwodu działa cuda u mnie to trwało ok 7 dni potem już nocki przesypiałem całe.

redsww

New member
Dostałem zapewienie od lekarza ze po staplerze bedzie to mniej odczuwalne, miesiąc bólu to dużo, nie widziałem takiego przypadku na tym forum

piotr149

Member
A ja z koleji czytałem i potwierdził mój lekarz, że stapler jest, ale on nie robi, dlatego że nie ma pełnej kontroli co do miejsca cięcia, a tak na bieżąco może robić tak by było dobrze, a ja też nie szukałem na sile bo wole aby ktoś robił tak i w sposób w którym czuje się pewnie i dobrze a nie bo klient wymusił i zapłacił. Nie wiem jak tam kolega czy inni u mnie to było 3 dni takie przymusowe bo było niekomfortowo się poruszać najbardziej, po 7 dniach czułem że dałoby radę iść do pracy, wypadło mi wrócić w 10 dniu do pracy i powiem szczerze jak dla mnie idealny był to moment. Ale tak jak mówię radio frekwencja a nie stapler u mnie 😉

Fortuna1910

New member
Mialem staplera 2 tyg temu ..mam rowniez tu swoj temat zalozony , jezeli pytasz o to czy dasz rade wrocic autem te 150km to powiem Ci tak znieczulenie Cie pusci zaraz po wyjsciu od lekarza - ja dostalem odrazu po zabiegu tramal bo pierwsze uderzenie bolu napewno odczujesz i u mnie to bylo jedno jedyne bolesne doswiadczenie pozabiegowe 😉 mialem 30km do domu wiec akurat zaczelo pobolewac jak dojechalem na chate , pozniej znowu tabletka zaczela sie rozkrecac i bol minal . Nastepnie mala drzemka i to byloby na tyle z bolesnych przezyc 🙂 kazdy organizm jest inny jak Ty masz dosc spory kawalek droogi to przeczekalbym na Twoim miejscu to tzw. "Pierwsze uderzenie bólu-dyskomfortu" i po tym dopiero wystartowal do domu 👍 napewno popros o cos mocniejszego zaraz po cieciu ja tak mialem i wszystko fajnie przeszlo .

pbsot

Active member
Widzę że co kraj to inny zalecania , w Anglii nawet nie było mowy żebym wracał autem , do tego po zabiegu wiozą cię wózkiem do pokoju w w którym czekają tworzę rzeczy , kawka herbatka ciasteczka i te sprawy , pół godziny obserwacji i dopiero puszczają do domu , mówię tutaj i znieczuleniu miejscowym 😆

piotr149

Member
Wiesz, podejrzewam że zależy jaka klinika spokojnie, w Polsce jak ja byłem to też miałem swoje łóżeczko i szafkę, i Pani pielęgniarka mówiła że jak bym się źle czuł bądź coś poszło nie tak podczas zabiegu to się zostaje na obserwacji aby upewnić się czy jest ok. Picie wiadomix żaden problem nie był a jedzenie… komuś chce się po takim zabiegu jeść od razu xd ?