Podobną opuchliznę miałem po obrzezaniu i nie mam dobrych wieści, utrzymuje się aż po dziś dzień a jestem 3 miesiące poJeszcze jedno pytanie.. Jakie mogą być najgorsze konsekwencje tej oponki? Kolejny zabieg? I czy ten żółty kolor na żołędziu może być po opatrunku z rumianku czy coś dzieje się złego?
Potwierdzam, miałem to samo podobnych wymiarów a nawet trochę mniejsze i mija 3 miesiąc a opuchlizna dalej jest fakt faktem mniejsza i się powoli zmniejsza ale nadal jest i wyglada to średnioAktualizacja. Dziś po wizycie u bardzo dobrego chirurga okazało się że wszystko jest okej. Jedyny minus to że nie naciaglem napletka zanim tak spuchło i przez to opuchlizna będzie schodzić dłużej( może nawet 6 miesięcy, jak nie dłużej) .. Ale nie ma żadnego zagrożenia ani nic jedynie teraz dbać o to i być cierpliwym.. Nie jestem jedynym przypadkiem z taka opuchlizna i każdy z tego wyszedł tak mi dzisiaj przekazali.
Była to wizyta u 3 lekarza i każdy z nich powiedział że nie muszę go mieć do góry ułożonego tylko tak żeby było wygodnie, ale pewnie co lekarz to inne zalecenia a i tak każdy dojdzie do siebie
ciezko z wygladzaniem rany, mase plastrów, z 6 tubek contratubexu, 2 cepanu i rana dalej jest twarda, ma wiele wypuklosci itp. mam wrazenie ze nie wygładza wlasnie z powodu tej opuchlizny.A jak z sama funkcjonalnością po takim czasie z ta oponka? Idzie normalnie żyć? Nic nie boli ani nie jest wrażliwe ?