• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Po dwóch tygodniach od zabiegu - co można?

Dodawałem ostatnio post, ale nikt nie odpowiedział. Jestem już 2 tygodnie po zabiegu i mam dwa pytania:

1. Wciąż mam zakładać opatrunek czy po domu chodzić z golasem?

2. Jak z myciem? Do tej pory przemywałem członka tylko letnią wodą pod prysznicem. Mogę się już w pełni położyć w wannie wypełnionej wodą czy jest to nie wskazane? Pytam też w kontekście szwów, bo jak narazie cały czas są widoczne, a jak jak zacząłem teraz czytać, że niektórym osobom po miesiącu nie zniknęły, to zaczynam się obawiać.

Arek4u

Member
Możesz chodzić bez opatrunku , ja przez około 3-4 tygodnie myłem codziennie szarym mydłem w płynie jakimś z apteki . Po 2 tygodniach to już raczej możesz normalnie położyć się w wannie tylko byle to nie trwało godzinę :) . Co do szwów żeby szybciej odpadły to trzeba trochę nimi ruszać , to zaczną się w końcu wykruszać , bo jak będą zbyt długo to blizna może być brzydka .

Możesz chodzić bez opatrunku , ja przez około 3-4 tygodnie myłem codziennie szarym mydłem w płynie jakimś z apteki . Po 2 tygodniach to już raczej możesz normalnie położyć się w wannie tylko byle to nie trwało godzinę :) . Co do szwów żeby szybciej odpadły to trzeba trochę nimi ruszać , to zaczną się w końcu wykruszać , bo jak będą zbyt długo to blizna może być brzydka .
Ruszać tzn? :p