• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Piątek trzynastego

Luki93

New member
Cześć w miniony piątek (13.06) miałem zabieg całkowitego obrzezania. W znieczuleniu ogólnym.
W piątek i sobotę chodziłem w opatrunku. Trochę przedwcześnie od niedzieli bez opatrunku. Zgodnie z zaleceniami smaruje żołądź oliwką i prawie wszystko wydaje się ok. Prawie - prącie jest trochę opuchnięte przez co nie widzę szwów, a nie chce za bardzo naciągać żeby nic nie pękło.
Nie mogę zapanować nad strumieniem, ale domyślam się, że to ze względu na jakąś wewnętrzną opuchliznę cewki.
Z leków biorę tylko augmentin + suplement MultiURI.
Po jakim czasie u was ustąpiła nadwrażliwość żołędzia?
jak chodzę w luźnych bokserkach nie ma większego problemu - raz na jakiś czas się mocniej otrze i zaboli/poczuje dyskomfort. Większy problem jest ze standardowymi gaciami, do których chętnie bym wrócił.
Macie jakieś sposoby żeby szybciej wyrobić tolerancje?
Wizytę kontrolną mam za tydzień (23.06)

Tu czas jest ważny,dbaj niech się wygoi...ja w lipcu pewnie delikatną poprawkę będę robił...chodzi o tą blizne zupek między rządź a skórą.smaruje sterydem,i się spłaszcza i może nie będzie trzeba poprawiać...nadwrażliwością rządźia po miesiącu i 2 tygodnia od operacji jest lekko odczuwalne u mnie,kwestia przyzwyczajenie się do nowego ja😏

Luki93

New member
Właśnie twardo walczę z tą nadwrażliwością i jestem zaskoczony zmianą od soboty.
W sobotę nie mogłem się dotknąć, a dziś z dotykiem nie ma problemu, gorzej z ocieraniem materiałem…
Kiedy mogę sobie na to pozwolić to chodzę z fujarką na wierzchu, bo też gdzieś przeczytałem, że to dobre, ale jutro trzeba do roboty i jeszcze nie wiem jak to przeżyję.

Qubas28

Member
Od siebie mogę powiedzieć po prawie 4tyg. styl LT z cięciem ok 1cm od żołędzia, sikanie po 2tygodniach się unormowało, teraz konkursy celności mogę robić. Nadwrażliwość na ocieranie bielizny itd przeszło po dwóch dniach jakoś, odkąd odrzuciłem całkowicie opatrunek, gorzej z opcją wycierania się ręcznikiem np. Wtedy jest nieprzyjemnie. A opuchlizna zejdzie, ja miałem 2/3dni wielką banie zamiast fujary. Do tej pory mam pod linią cięcia opuchliznę ale powoli schodzi 👌

Akajajs

New member
Zazdroszczę ja jutro mam równo 3 tygodnie od obrzezania całkowitego i dalej spodni nawet nie mogę włożyć, nie wspominając o luźnej bieliźnie tak bardzo dalej mam wrażliwego żołędzia, no ale jak 1 raz zobaczył światło dzienne od 22 lat to chyba nic dziwnegob