• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Penis mniejszy po obrzezaniu

waw91

New member
Cześć Panowie,

w marcu tego roku miałem zabieg obrzezania. Obecnie wszystko jest wygojone, nic nie boli, żołądź się przyzwyczaiła i nie swędzi. Martwi mnie jednak rozmiar. Podczas wzwodu penis jest mniejszy niż przed zabiegiem. Nie może to być złudzenie optyczne, pamiętam jak mierzyłem go przed zabiegiem linijką :) Skóry napletka też nie było na tyle, żeby po jej usunięciu zabrać dwa centymetry z długości.
Co może być nie tak? Czy spotkaliście się kiedyś z podobną historią? Czy w grę wchodzi psychika, emocje, trauma po zabiegu? No i co mogę zrobić, żeby się naprawić?

Trolo

Well-known member
Trudno cokolwiek powiedzieć, ponieważ obrzezanie nie skraca penisa. Mówi się że wizualnie powiększa. A osiągasz taki 100% wzwód? Żołądź wypełnia Ci się w pełni? 2cm to jednak dużo, tylko zależy z jakiej długości. Aż tak to ważne ?

waw91

New member
Wiem, że obrzezanie nie skraca penisa. Jednak dziwne jest to dla mnie, że przed zabiegiem był większy i grubszy, a teraz już takiego rozmiaru nie ma. Czuję, że nie mam 100% wzwodu, ale nie wiem, co mogę zrobić w tej kwestii. Jeśli chodzi o różnicę w długości to z 17-18, na 16.

Origami

New member
U mnie to samo właściwie, dziwny zbieg okoliczności ale też poszło 2 cm w dół. Mierzyłem specjalnie przed zabiegiem, po wygojeniu i teraz jest 2 cm mniej. Co ciekawe w moim przypadku, członek jest jakby taki "skulony" i skierowany w dół a przed zabiegiem stał prosto.

Nie chcę tutaj prowadzić demagogii, że zabieg jest be, jasne jest i oczywiste że są wskazania i trzeba zrobić. Ale wmawianie pacjentowi, że się nic nie zmienia co do rozmiaru, doznań itd. to po prostu eufemizmy bez pokrycia. Akcja reklamowa po której nikt nie bierze odpowiedzialności za konsekwencje. Linijka nie kłamie ale jednak lekarze wmawiają mi, że psycholog jest w tej sytuacji konieczny. A wystarczyło nie obcinać za dużo?