• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Pełne obrzeżanie chłonka

Test121212

New member
Witam jestem po 2 tyg obrzezania całkowitego laserem . Od czasu zabiegu pojawiła się taka chłonka która się nie zmniejsza. Czy ktoś miał podobny problem i podzieli się wiedzą ?

FreeHuman

New member
Cześć. Wszystko jest świeże jeszcze i z czasem powinno to schodzić. Od strony wędzidełka zawsze goi się dłużej. Jeśli sprawia ci to ból lub są inne objawy uderz do swojego lekarza.

Test121212

New member
Nie sprawia bólu ale martwię się żeby nie zostało. Dziękuję za odpowiedź pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Stovff

Member
Możesz trzymać go do góry, np. przykleić do brzucha, żeby zmniejszyć obrzęk, ale i tak powinno samo schodzić, tylko daj temu trochę czasu.

kamikaze12

Active member
Ja bym na twoim miejscu 2 dni nie czekał,znajdź jakiegoś urologa szybko myślę że jak się zagoi to nie będzie chyba estetycznie w tym miejscu ale to moja opinia ,może też się zarośnie ale ta blizna będzie chyba szersza mi też się kiedyś lekko brzegi rany odsunęły na ok 0.5 cm i jakoś to wygląda teraz

Test121212

New member
Ogólnie jestem po wizycie . Żadnych z tych zmian które wcześniej tutaj pisałem nie zmniejszyły się dodatkowo. Lekarz powiedział że musi być poprawka za którą muszę zapłacić 1000 zł czyli w sumie 3700 zabieg. Jestem załamany bo znów muszę przechodzić przez okres gojenia itp. Co myślicie o tym wszystkim ? Tak naprawdę co widać na zdjęciu to tak wyszedłem z gabinetu po zabiegu i lekarz nie widział co jest grane ?
https://imagehost.pl/image/JmN55
https://imagehost.pl/image/img-2125.JmxPC

Ostatnia edycja:

Pjxter

Member
a powiedział coś czym to jest spowodowane to uwypuklenie? czy tylko poprawka i do widzenia? ja bym sie aż bał do tego samego iść i poszedł do kogoś polecanego na forum

FreeHuman

New member
Cześć. Miałem dość podobną sytuację i mi również obrzęk od strony wędzidełka nie chciał się wchłonąć i utrzymywał się bardzo długo. Po jakiś prawie dwóch miesiącach czekania a wcześniej smarowania maścią z antybiotykiem lekarz,który przeprowadzał mi zabieg wyciął mi tą tkankę mówiąc że nieraz takie rzeczy występują ale nie wiedział dlaczego się tak stało, może to reakcja na znieczulenie. Nie wziął ode mnie ani złotówki za poprawkę i za żadne wcześniejsze, późniejsze konsultacje.