uzytkownik98189
New member
Witam, 22 grudnia miałem zabieg wydłużenia wędzidełka oraz częściowego obrzezania. Przez pierwsze 2-3 dni dało się obmyć sprzęt lecz 4 dnia od strony wędzidełka szwy zaczęły podrażniać skórę pod napletkiem, mimo bólu przy ściąganiu starałem się go obmywać. 5 dnia w nocy czułem jak puszczają mi 2 szwy, a rano nie dało się ściągnąć napletka, bo sprawiało to ogromy ból. 7 dnia udałem sie więc na kontrolę i doktor na siłę ściągną mi napletek aż mi się czarno przed oczami zrobiło i pokazał mi otwartą ranę. Kazał obmywać to ok 2 razy dziennie i najlepiej trzymać to na powietrzu i powiedział, że się zagoi i wszystko się dobrze leczy jak do tej pory. Tylko problem jest taki, że nie dam rady tego zrobić, bo z jednej strony mam podrażnioną skórę od szwów, a z drugiej tą ranę. Po wizycie, w nocy znowu poczułem jakby puścił szew. Nie wiem co mam z tym zrobić. Linia szycia i rana jest pod napletkiem, którego nie mogę ściągnąć. Moje pytanie brzmi, czy rana zasklepi się mimo tego że nie mogę jej odsłonić. Następną kontrolę mam we wtorek tj. 3 stycznia.