• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Oponka opuchlizna po zabiegu pomocy !!

batoniq07

New member
Cześć jestem 4 dzień po zabiegu obrzezania
Pierwszy dzień po zabiegu nie było żadnej oponki nagle w drugi dzień się pojawiła i to dosyć duża wysłałem zdjęcie do urologa który prowadził zabieg napisał że to normalne po takim zabiegu i mam jakoś chować żołądź do środka nie wiem jak to robić potrzebuje pomocy podsyłam zdjęcia aby osoby które może to miały mi pomogły 3 dni po zabiegu

Arek a

Active member
Spokojnie, taka oponka to zwykła opuchlizna po zabiegu i pojawia się u większości facetów. Umyj dokładnie ręce i delikatnie przesuń ten spuchnięty wałek skóry w górę, przykrywając nim lekko żołądź. Żeby obrzęk szybko zszedł, noś ciasne slipki i układaj penisa skierowanego do góry, w stronę pępka. Przemywaj ranę Octeniseptem i daj sobie czas na wygojenie. Gdyby żołądź zrobiła się sina, zimna albo bardzo bolała, od razu kontaktuj się z urologiem.

batoniq07

New member
Rozumiem , bardzo się martwię tym bo jak oglądam zdjęcia innych osób po zabiegu po kilku dniach ich penisy wyglądają lepiej a u mnie ta oponka i trochę nie wiem jak ją mam przesunąć

Lubelski

Active member
Mialem, mam po 16 miesiącach po usunięciu stulejki i...częściowego obrzezania...po użyciu żelu na blizny od czerwca napletek zaczął się w końcu spłaszczać i łapać kolor skóry penisa po, zastosowaniu żelu na blizny po operacji...teraz jest ledwo widoczny w spoczynku, nie wyczuwalny w dotyku...w pęłnym zwodzie znika opnka...4dzień to normalna reakcja na organizmu to znak że, ruszyła pierwsza faza gojenia i tu...czas się liczy i cierpliwość 👍daj mu czas do miesiąca, dbaj o sprzęt zmieniaj opatrunki, a jak znikną szwy to...polecam ten żel na blizny.

batoniq07

New member
Rozumiem a pytanie jeszcze po jakim czasie wrócę do takiego normalnego funkcjonowania chodzi mi o to że nie będzie dyskomfortu podczas chodzenia i że nie będę już musiał robić opatrunków

Lubelski

Active member
Rozumiem , bardzo się martwię tym bo jak oglądam zdjęcia innych osób po zabiegu po kilku dniach ich penisy wyglądają lepiej...doskonale cie rozumiem😏ja przez to oglądanie to, innym zazdroszczę płaskich napletków.Xd...a przez to oglądanie to wiem kto jest obrzezany a kto nie.hehe, bo widać linie cięcia

Arek a

Active member
Do normalnego chodzenia i braku opatrunków wrócisz po dwóch lub trzech tygodniach. Opatrunki przestajesz robić, gdy rana jest już całkowicie sucha, zwykle po tygodniu lub dwóch. Nadwrażliwość mija z dnia na dzień, bo skóra przyzwyczaja się do bielizny. Ból przy chodzeniu bardzo zmniejsza noszenie ciasnych bokserek i układanie penisa do góry w stronę brzucha. Pełen powrót do pełnej sprawności i sportu to około miesiąca do półtora.

Do góry