• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Obrzeżanie-wybór metody

Cześć panowie, stoję aktualnie przed wyborem metody obrzeżania, zastanawiałem się nad High and tight w Krakowie u doktora Drabiny albo u doktora Tondla, polecacie jakąś konkretną metodę? Jednocześnie chcę się dopytać, jak wygląda kwestia pracy po takim zabiegu całkowitego obrzezania? Można siedzieć na wygodnym krześle czy raczej wskazane jest leżenie przez te 2 tygodnie?

tomasz90

New member
Jestem tydzień po zabiegu u dr Tondla. O dwutygodniowym leżeniu nie ma mowy :) normalnie funkcjonuję, wiadomo nie należy się forsować, ale do pracy normalnie można chodzić. Po zabiegu nie czuję żadnych dolegliwości bólowych. Jedynie zaraz po zabiegu czułem lekki ból, gdy zaczęło puszczać znieczulenie. Od tamtej pory zero bólu - jedynie czasem zaboli przy zmianie opatrunku jak szew zachaczy o gazik no i oczywiście kwestia nadwrażliwości, ale da się przeżyć :)

Jestem tydzień po zabiegu u dr Tondla. O dwutygodniowym leżeniu nie ma mowy :) normalnie funkcjonuję, wiadomo nie należy się forsować, ale do pracy normalnie można chodzić. Po zabiegu nie czuję żadnych dolegliwości bólowych. Jedynie zaraz po zabiegu czułem lekki ból, gdy zaczęło puszczać znieczulenie. Od tamtej pory zero bólu - jedynie czasem zaboli przy zmianie opatrunku jak szew zachaczy o gazik no i oczywiście kwestia nadwrażliwości, ale da się przeżyć :)
Zaopatrywałeś się w coś konkretnego przed zabiegiem? Gazy etc

tomasz90

New member
Gaziki i octenisept miałem, dr mówi po zabiegu co trzeba kupić (gaziki, octenisept, bandaż półelastyczny). Do tego polecam ciasną bieliznę i układanie penisa do góry w stronę pępka, by oponka szybko zeszła :)