• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Obrzezanie w starszym wieku

Dawid88

Active member
Czytając temat "w starszym wieku" pomyślałem, że 70 latek chce się obrzezać. Masz 27 lat, więc jesteś młody i tak powinieneś o sobie myśleć. A zabieg musisz zrobić, jeśli masz jakieś trudności, a dla samego wyglądu też możesz.

tigerlynx

New member
W pewnym artykule było napisane. Więc ciekaw jestem, jakie jest zdanie tych, którzy zrobili to po 30-tce

Ostatnio edytowane przez moderatora:

dieselpower

Moderator
Członek Załogi
Masz 27 lat a pytasz czy nie jest za późno po 30 -tce. Jak dla mnie 27 jest przed 30 a nie po. Druga sprawa, jak się ma problem to się idzie na zabieg w każdym wieku. Idąc tym takiem myślenia to po 60 zamiast cokolwiek operować to lepiej do piachu ;) przynajmniej ZUS będzie zadowolony.

pbsot

Member
Mam 30 lat i wlasnie 27.12. miałem zabieg obrzezania , jak masz problem to idz rób co trzeba i sie nie zastanawiaj , obok mnie był pan ktory zdecydowal sie na obrzezanie w wieku 50 lat , wiec nigdy nie jest za puzno ,
Chcesz to mozesz obserwowac moj progress z dnia na dzien , po mimo wieku"30 lat" sprzet goi sie bez problemu :)

MoimZdaniem

Active member
W Stanach Zjednoczonych zaczęli wpierw obrzezanie od "starszych " tzn. dorosłych mężczyzn 20,30 a nawet 40+ . Potem zaczęli już obrzezywać chłopców w szpitalach po narodzinach. I słusznie. Także nie martw się. Wciąż warto.

Mar992

New member
@tigerlynx nie zastanawiaj się i jeśli nie ma przeszkód i przeciwwskazań to każdy wiek czy to 20,30 czy 40 to jest dobry 🙂. Sam po 30-tce poszedłem pod nóż celem plastyki napletka i wędzidełka i nie żałuję decyzji. Grunt to znaleźć dobrego lekarza ale na forum jest sporo porad a i zawsze ktoś Ci podpowie 😉

olekf646

Active member
Autor tematu poprostu myślał że obrzezanie robi się małym dzieciom, stąd nazwa tematu i to pytanie, przeczytał gdzieś bzdury i zawitał tutaj, nie sądzę że uważa się za starego, mając 27 lat

Witam panowie, w jakim wieku zdecydowaliście się na obrzezanie? Mam 27 lat i z powodów higienicznych i estetycznych chciałbym to zrobić, ale czy nie jest za późno po 30-tce?
Czytałem ostatnio na ten temat i podobno nie ma problemu. Tylko idź w warianty "high", bo pozostawiają większą część wewnętrzengo napletka, a więc, a to często jest ta czuła część, więc mniejsze ryzyko, że stracisz czucie i możliwość finiszowania na stare lata.

DarQ

Member
@krzysiek_t
Nie no, znowu. Dlaczego piszesz takie bzdury, że od pozostawienia zbyt małej ilości wewnętrznego napletka, można mieć problemy z orgazmem? Najważniejsza funkcja napletka jest ochrona, a w nielicznej część erogenna. Jak słyszę takie coś, to się zastanawiam, po co facetom żołądź? Skoro według Ciebie, to nie on jest najbardziej erogenna część ciała, która zapewnia najwięcej doznań, to znowu się powtórzę: zamiast usuwać napletki, zacznijmy usuwać żołądź.

Nie wiem dlaczego mnie atakujesz ("bzdury"). Zdecydowanie się z tym nie zgadzam. Nie przyszło Ci do głowy, że u różnych osób może być różnie? Polecam więcej lektury różnych przypadków tu, na forum.

DarQ

Member
Bo to są bzdury. Nie przyszło Ci do głowy, że po obrzezaniu układ nerwowy może się różnie zachować na odsłoniętą żołądź, która jest bardzo wrażliwa i dlatego jest zasłonięta napletkiem? W takim razie podaj mi te lektury gdzie jest opisane że to napletek w głównej mierze odpowiada za podniecenie, doznania itp. Czekam aby się doedukować o napletku.

Ostatnia edycja: