• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Obrzezanie pytania

Luka71

New member
Cześć.
Mam 26 lat i ponowną stulejkę po plastyce napletka za dzieciaka. Ogólnie to już po plastyce napletka nigdy wg mnie nie było tak jak być powinno.

Pomimo wątpliwości i obaw dochodzę do wniosku, że najwyższy czas ogarnąć temat.
Jestem z okolic Bielska Białej, na konsultacji u urologa byłem w Szpitalu św. Łukasza, ale wskazanie do obrzezania.

Na pewno chciałbym, żeby zabieg był laserowo. Co da się zrobić z moim penisem w obecnym stanie jaki typ obrzezania itd. nie wiem.

Poza tym, że martwią mnie ewentualne komplikacje po takim zabiegu. Najbardziej zastanawia mnie skąd lekarz wie ile skóry ma zostawić, żeby nie było zbyt ciasno? Czy jest to jakoś dogadywane itd.?

Możecie kogoś polecić w okolicy? Chciałbym żeby zabieg był zrobiony na najwyższym poziomie.

Dawid88

Active member
Komplikacje to możesz mieć większe po obcięciu paznokci niż po obrzezaniu, więc nie patrz na to od najgorszej strony. A kwiestia tego ile wyciąć to zależy jak teraz działa, ile masz napletka i jakie zwężenie obecnie.

Luka71

New member
Napletek pęka, we wzwodzie blokuje się za żołędzią. Nadmiar skóry pozostaje za żołędzią, nie wygląda to estetycznie.
Bez wzwodu jest ok, ale to nie o to chodzi, żeby tylko wtedy było ok.