• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Obrzezanie na nfz

drozd

New member
Jestem na drugi dzień po zabiegu. Obrzezanie na nfz w Radomiu. Laserem CO2 - dziwny zapach podczas zabiegu. Mam typ growera - około 350% w porównaniu spoczynek-wzwód. Doktor powiedział, że doskonale wie o co chodzi i po zabiegu określił wszystko jako "bardzo równe, symetryczne, udało się uwzględnić moją prośbę i "zostawić więcej" ". Trochę boli jak się nie ruszam, bardziej jak próbuję coś robić. Przepisany mi został antybiotyk doustny. Opinie?

FreeHuman

New member
Cześć. Po tych paru dniach nie wygląda to u Ciebie źle a powiedział bym że wręcz dobrze. Nie masz wielkiego obrzeku.Najdłużej pewnie będzie goić się od strony wędzidełka,bo to takie "niefortunne" miejsce. Dbaj o ranę a wszystko powinno iść ku lepszemu 😉

drozd

New member
Dziękuję za odpowiedź @FreeHuman

Wrzuciłem zdjęcia z dnia 3 oraz 4.

W dniu 3 około 2h po przebudzeniu pojawiły się takie dziwne białe plamki, które zniknęły po kolejnych 2h. Czy ktoś wie co to mogło być? (Zdjęcie Dzień 3/3)

Dnia 4 wydaje mi się że opuchlizna się mocno powiększyła lub puścił szew, bo oponka wygląda inaczej.

Macie jakieś sposoby na nocne wzwody? Obecnie pije jak najmniej przed snem i staram się kłaść zaraz po oddaniu moczu. Jednak cały czas się zdarzają i ból jest wtedy spory.

FreeHuman

New member
Również wydaje mi się że te plamki to właśnie efekt rozpuszczania się szwów. Na nocne wzwody w moim przypadku lekarz przepisał mi Hydroksyzynę na uspokojenie i brałem po jednej tabletce przed snem przez tydzień, później nie było już tragedii i nie budziłem się w nocy.