• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Obrzezanie L&T , wątpliwości

Luki1985

New member
Witam wszystkich,
Po kilku latach odkładania mojego problemu na puzniej , w końcu się zdecydowałem .
Na początku marca 2025 roku byłem na konsultacji u pani urolog Agnieszki Chomicz . Powód mojej wizyty to lekka stulejka , napletek mogę ściągnąć bez problemu w spoczynku i w zwodzie , natomiast w czasie sexu odczuwam ból i dyskomfort . Kolejny problem to bardzo czeste stany zapalne i infekcje które nie jestem w stanie wyleczyć jedynie mogę zaleczyć na bardzo krótki czas. Byłem u innych lekarzy i skończyło się tylko na antybiotykach i maściach . Pani Agnieszka zaproponowała mi zabieg laserowego obrzezania całkowitego L&T . Wolę H&T ale przy mojej stulejce możliwy jest tylko L&T , ponieważ zwęzenie wewnętrznej blaski napletka jest blisko około 1,5 cm od żołędzi. Wiadomo chorą tkankę trzeba usunąć więc nie jest możliwe wykonanie H&T . Moje obawy to brak odczuć , brak przyjemności z sexu i wydłużenie stosunku boję się że nie będę w stanie się przyzwyczaić do braku napletka.. Zabiegu się nie boję wcale jedynie tylko efektu po zabiegu.
Zabieg mam zaplanowany na 21,05,2025.
Czy L&T to najgorsza opcja ?
Czy jest sens robić zabieg ?
Czy to szybko się zagoi ?
Czy będzie widoczna blizna ?
Mam wątpliwości, trochę też się obawiam że nie będę miał przyjemności z sexu.

Sig

Active member
Możliwe że będziesz mógł dłużej i doznania mogą być słabsze. Przed zabiegiem mój rekordowy numerek był jak teraz przeciętny. Nie mogłem dymać jak gwiazda z niemieckiego filmu, a teraz sam się go boje 🤣 rob zabieg, lepiej wygląda i mniej podatny na infekcje. Miesiąc na ławce rezerwowych po stoisz i blizna po roku będzie nie widoczna.

olekf646

Well-known member
Nie boisz się wcale ale widać że jesteś przerażony, co jest normalne, będzie dobrze, chomiczowa to fachowiec

dwaosiem

Member
Skoro dostałeś zalecenie od lekarza żeby się obrzezać i sam czujesz że powinno Ci to pomóc (chociażby z tymi nawracającymi infekcjami), to nie rozumiem gdzie masz wątpliwości czy jest sens robić zabieg? Blizna oczywiście, że będzie widoczna, pełny czas gojenia blizny to około roku a gojenie samej rany to 2-4 tygodnie. Co do stylu to musisz zdecydować razem z lekarzem jaki będzie najlepszy.

Lacert

New member
Cześć, sam niedawno miałem zabieg całkowitego obrzezania. Też sporo myślałem nad stylem, a w dodatku czy częściowe czy może całkowite. W końcu zdecydowałem się na całkowite, bo nie chciałem w razie nawrotu znowu iść na zabieg. Sporo myślałem nad stylem, a tutaj na forum sporo osób widziałem, że sporo osób polecało L&T. W pewnym momencie zdecydowałem, że za dużo o tym myślę i zostawię decyzję lekarzowi skoro nie potrafię się zdecydować. Jedynie chciałem przed zabiegiem powiedzieć lekarzowi, że nie chciałbym aby skóra był napięta, a był jakiś luz - w razie by mi coś nie pasowało to wolałbym poprawkę tego niż później żałować, że już nic nie mogę zrobić.
No, ale jak zapytałem lekarza o style to powiedział, że nawet tak nie robi, więc wszystko zostawiłem mu.
Po zabiegu zauważyłem, że raczej na pewno jest Low&Loose jeśli dobrze oceniam. Dla mnie wygląda znacznie lepiej niż się spodziewałem i uważam, że nie potrzebnie się stresowałem i rozmyślałem tyle.

Miałem cięcie laserem i po obserwowaniu zdjęć po zabiegach innych osób to u mnie bardzo ładnie wyglądała rana. Podczas gojenia też trochę się zastanawiałem czy dobrze się goi, bo na forum mało zdjęć widziałem z takiego samego cięcia, ale lekarz uspokoił, że wszystko dobrze się goi.
Niestety po jednym z wzwodów puściły mi szwy w okolicach wędzidełka, dlatego lekarz zdecydował na wizycie kontrolnej pozostawienie szwów dłużej aby rana się nie rozeszła i powiedział, żeby przy psikaniu Octeniseptem nie odciągać za bardzo skóry. W miejscu gdzie poszły szwy miałem dość głęboką "ranę", ale udało się praktycznie wyrównać. Teraz po pięciu tygodniach z dnia na dzień najbardziej się zamknęła i wreszcie chwyciła na równi z resztą "łączenia".

Troszkę się rozpisałem, ale może akurat Ci to pomoże.
Tak na szybko podsumowując. Nie myśl za dużo o tym, zastanów się tylko jakbyś chciał aby było zrobione i powiedz to lekarzowi. Skoro stwierdziła, że musi być Low to tak zostaw, ale może będzie mogła zrobić Loose jeśli byś wolał aby skóra nie była napięta. Z gojeniem rany na pewno ktoś Ci tutaj podpowie, ale najlepiej jakbyś miał wątpliwości to możesz zawsze skonsultować z lekarzem.

Luki1985

New member
Możliwe że będziesz mógł dłużej i doznania mogą być słabsze. Przed zabiegiem mój rekordowy numerek był jak teraz przeciętny. Nie mogłem dymać jak gwiazda z niemieckiego filmu, a teraz sam się go boje 🤣 rob zabieg, lepiej wygląda i mniej podatny na infekcje. Miesiąc na ławce rezerwowych po stoisz i blizna po roku będzie nie widoczn

Możliwe że będziesz mógł dłużej i doznania mogą być słabsze. Przed zabiegiem mój rekordowy numerek był jak teraz przeciętny. Nie mogłem dymać jak gwiazda z niemieckiego filmu, a teraz sam się go boje 🤣 rob zabieg, lepiej wygląda i mniej podatny na infekcje. Miesiąc na ławce rezerwowych po stoisz i blizna po roku będzie nie widoczna.
@Sig Ja mogę na prawdę długo ioby nie bylo za długo., Obawiam się że doznania beda słabsze. Dzięki za wsparcie

Luki1985

New member
Nie boisz się wcale ale widać że jesteś przerażony, co jest normalne, będzie dobrze, chomiczowa to fachowiec
@olekf646 Zabiegu się nie boję bo wiem ze nie boli , mialem kiedyś wycięte wedzidełko bo było bardzo krótkie.. Boje się że nie będę miał przyjemności z sexu. Myślę że dobrze że idę do Pani Chomicz bo chyba jest najlepsza w Białymstoku ?

Zdaje się, że trafiłem na idealny temat, bo ja też różne objawy infekcyjne z napletkiem oraz ujściem cewki moczowej i również biorę pod uwagę tego samego lekarza.
Konkretne pytania.
1. Ile za zabieg laserem?
2. Czy linia jest idealnie równa?
3. Ile kosztuje konsultacja przed zabiegiem?
4. Czy konsultacja jak i zabieg jest wykonywany w Warszawie, czy tylko Białymstoku?
Nie wiem jak konsultacja, natomiast zabieg wolałbym mieć robiony w Warszawie, bo z Lublina mam ją w linii prostej oddaloną o 150 km, natomiast Białystok przeszło drugie tyle.
Jeśli macie informacje odnośnie 4, napiszcie konkretnie, bo jest kilka wariantów:
A. Konsultacja Wawa, zabieg Wawa.
B. Konsultacja Wawa, zabieg Białystok.
C. Konsultacja Białystok, zabieg Białystok.
O ile na zabieg musiałbym zaplanować totalnie cały dzień, bo to pewnie ze 4h w jedną stronę, o tyle przynajmniej konsultację przed zabiegiem chciałbym mieć w Wawie, bo tutaj mógłbym skoczyć od ręki bez większego planowania.
Pomijam już opcję "D", czyli konsultacja w Białymstoku, zabieg w Wawie, bo nie widziałbym jechania na samą konsultację tak daleko.
To pytanie zadałem, ponieważ w poniższym temacie jest informacja, że zabieg obrzezania nie jest już wykonywany w Wawie i szukam potwierdzenia.

Powiem Wam jako facet "hetero", (żeby nie było, że coś nie tak ze mną), że mi się bardzo podoba totalnie usunięty napletek.
Bardzo mało oglądam brzydkich filmów, ale jeśli już coś tam w życiu widziałem, to po prostu mi się bardzo podoba całkowicie jednolity penis, bez napletka.
Według mnie wygląda to świetnie i jak sobie pomyślę o kwestii samej higieny, to 🥰
@Luki1985 Koniecznie będę obserwował Twój temat, bo jeśli nik masz z daty urodzenia, to jesteś o 2 lata starszy ode mnie i jeśli u Ciebie będzie pięknie (liczę na relację ze zdjęciami), to dodatkowo bym się zmotywował :D

Ostatnia edycja:

pbsot

Active member
@ChciałbymŻyćNormalnie to przecież przed samym zabiegiem wszystkie szczegóły ustalisz z Panią Doktor , nic nie zmieni czy to pojedziesz wcześniej na konsultacje czy nie ,jestem pewien że można dokładnie szczegóły ustalić chwilę przed zabiegiem

@pbsot
Wiesz, tylko ja mam na myśli jeszcze coś, a mianowicie zgodnie ze zdaniem kilku osób z forum, jest szansa na zbyt zwężone ujście cewki moczowej, które chciałbym skonsultować w kierunku ewentualnego skorygowania.

Jeśli nie widziałeś, tutaj zdjęcia.

Luki1985

New member
On od 3 lat pisze o tym na forum, ale nic nie zrobił.
To już najwyższy czas żeby coś zrobić w tym kierunku . Ja odkładałem na puzniej i tak lata leciały , miałem nadzieję że antybiotyki i maści wyleczą stany zapalne infekcje . Wszystko to powracało po jakimś czasie aż w końcu pojawiła się grzybica i nie miły zapach , no i ta stulejka . Na zabieg namówiła mnie moja partnerka więc możliwe że kolega też potrzebuje kogoś kto go przekona bo po prostu On się boi .