• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Obrzezanie L&T , wątpliwości

Luki1985

New member
Witam wszystkich,
Po kilku latach odkładania mojego problemu na puzniej , w końcu się zdecydowałem .
Na początku marca 2025 roku byłem na konsultacji u pani urolog Agnieszki Chomicz . Powód mojej wizyty to lekka stulejka , napletek mogę ściągnąć bez problemu w spoczynku i w zwodzie , natomiast w czasie sexu odczuwam ból i dyskomfort . Kolejny problem to bardzo czeste stany zapalne i infekcje które nie jestem w stanie wyleczyć jedynie mogę zaleczyć na bardzo krótki czas. Byłem u innych lekarzy i skończyło się tylko na antybiotykach i maściach . Pani Agnieszka zaproponowała mi zabieg laserowego obrzezania całkowitego L&T . Wolę H&T ale przy mojej stulejce możliwy jest tylko L&T , ponieważ zwęzenie wewnętrznej blaski napletka jest blisko około 1,5 cm od żołędzi. Wiadomo chorą tkankę trzeba usunąć więc nie jest możliwe wykonanie H&T . Moje obawy to brak odczuć , brak przyjemności z sexu i wydłużenie stosunku boję się że nie będę w stanie się przyzwyczaić do braku napletka.. Zabiegu się nie boję wcale jedynie tylko efektu po zabiegu.
Zabieg mam zaplanowany na 21,05,2025.
Czy L&T to najgorsza opcja ?
Czy jest sens robić zabieg ?
Czy to szybko się zagoi ?
Czy będzie widoczna blizna ?
Mam wątpliwości, trochę też się obawiam że nie będę miał przyjemności z sexu.

Sig

Member
Możliwe że będziesz mógł dłużej i doznania mogą być słabsze. Przed zabiegiem mój rekordowy numerek był jak teraz przeciętny. Nie mogłem dymać jak gwiazda z niemieckiego filmu, a teraz sam się go boje 🤣 rob zabieg, lepiej wygląda i mniej podatny na infekcje. Miesiąc na ławce rezerwowych po stoisz i blizna po roku będzie nie widoczna.

Dawid88

Active member
@Luki1985 rozważać w ten sposób to możesz tajemnice różańca. Wyrzuć te pytania do śmietnika, umów zabieg i powiedz pani doktor, że ma zrobić tak żeby było dobrze.

olekf646

Well-known member
Nie boisz się wcale ale widać że jesteś przerażony, co jest normalne, będzie dobrze, chomiczowa to fachowiec