• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

marakuja

New member
Witam,
Idzie 6 doba po obrzezaniu.

Zaraz po zabiegu, doktor zrobił dosyć mocny opatrunek, kazał zmienić go dopiero następnego dnia. Pierwszej nocy pojawila się erekcja i to być moze ona, (byc moze nie) jest winowajcą, że po pierwszej zmianie opatrunku aż mi się słabo zrobiło, jak zobaczyłem co mam w gaciach. Krwiaczek po prawej (wiekszy, zaburzający symetrie), krwiaczek po lewej (mały, wyglada jak siniak, nie zaburza symetrii) i polała się krew z okolic wędzidełka.

No w każdym razie dzisiaj (6 doba idzie) jest lepiej. Już nie krwawie, gdzieniegdzie przy zmianie opatrunku pojawi się dosłownie kropka, krwiaczki jeszcze się trzymają. W 4 dobie pdjąłem decyzje, żeby uderzyć na SOR, bo mój urolog pojechał na wczasy, więc chciałem, żeby ktoś kompetentny zweryfikował, czy idzie to wszystko w dobrą strone. Urolog na SORze powiedział, że wygląda to ok i tylko nieliczni szczesliwcy mają tak ze po zabiegu mają wszystko ładnie i pięknie.

Natomiast zaczął aię nowy problem - wzwody.
Tak jak przez 4 pierwsze doby to była jedna erekcja w nocy, tak dwie ostatnie masakra. Z 3, może 4 erekcje, bólnie jest jakiś gigantyczny żebym sie zwijał, ale na tyle daje sie we znaki ze wybudza i trzeba lecieć do łazienki myć ręce pos ciepłą wodą. Jestem skrajnie wymeczony i niewyspany.
Mieliście podobnie? To minie?
Od siebie dodam, że mam zje**ną głowe (czyt. jestem hipochondrykiem), dlatego od razu się zastanawiam "co to bedzie, ach co to bedzie" ;)

Mama nadzieje, na kilka głosów osób które to przechodziły i mogą coś powiedzieć, doradzić, wyjaśnić etc. Zastanawiam się także, czy ktoś miał większe krwiaczki i kiedy wam to schodziło? Kiedy dało się odbyć pierwszy stosunek bez prezerwatywy, albo masturbacja, Kiedy +/- u was wszystko wracało do pełnej kontroli?

Z góry, dzięki bardzo!

mentos20

Member
jestem 11 dzień po zabiegu i jak mam być szczery najgorzej to to wyglądało między 3 a 6 dniem teraz jest już luks wzwody trzeba przemęczyć i tyle ja 2 nocy dostałem z naście erekcji to myślałem że się odstrzelę ale to była tylko jedna noc resztę przesypiałem, ale mam twardy sen. Wczoraj miałem poczucie rozciągania jeszcze w trakcie wzwodu dzisiaj już minęło więc obstawiam że tak 10-14 dzień wzwody przestaną ciebie męczyć

marakuja

New member
11 dzień dzisiaj pęknie. Wygląd po zabiegu wiadomo trochę lepszy, ale do ideału jeszcze brakuje. Asymetria odrobinę się poprawiła, chociaż nadal jest i zaczynam się martwić, że może tak zostanie bo nie doświadczam z dnia na dzień dużych zmian 🤔😕 a może sobie tylko wkręcam.
Erekcje dalej męczą, mniej rozpiera niż wcześniej, ale nadal wybudza. Dzisiejsza noc: 2 wybudzenia. Erekcja jest jakby nie pełna, widać że jest nabrzmiały ale to nie jest taka erekcja jak przy seksie. Tak jakby organizm to blokował tylko do poczatkowego momentu.
Też tak mieliście?

I mam drugie pytanie. Czy mieliście tak, że jeszcze jakiś czas po sikaniu, przy ostrożnym siadaniu i wstawaniu z krzesła/łóżka przy naciskaniu na podbrzusze szły kropelki, jedna, dwie coś takiego?

Będę wdzięczny za podzielenie się doświadczeniami

🤜🏼🤛🏻

Lubelski

Active member
11 dni po operacji to dopiero pierwsza faza gojenia się👍tu cierpliwość i czas się liczy minimum 3.5 tygodnia maks miesiąc a nawet do 18 miesięcy od całkowitego zagojenia...i daj sobie na wstrzymanie przez ten czas od masturbacji i stosunku...wiem ciężko to wytrzymać w celibacie jak się silne libido ja, wytrzymałem 3 tygodnie i to był błąd bo...bolał mocno, przyjemność na zmianę z bólem nie polecam!...a z oddawaniem moczu polecam siadać.Xd...poprawa powinna nastąpić po 7 dniach 🙂

marakuja

New member
minimum 3.5 tygodnia maks miesiąc a nawet do 18 miesięcy od całkowitego zagojenia(...)poprawa powinna nastąpić po 7 dniach 🙂
Poczekaj bo trochę sie zamotalem, jakie 18 miesięcy? 18 miesięcy bez seksu? Chyba przesadzasz ;) Na wypisie od urologa mam informacje, że 3 tyg zero seksu i siłki, potem przez następne 4 tyg seks tylko w gumie, zakładam że po 2 miesiącach od zabiegu, czyli ok. 8, nawet powiedzmy już z okładem sporym 9-10 tyg można normalnie robić wszystko. A ty piszesz o półtora roku. Proszę o wyjaśnienia ;)

I ponawiam pytanie czy bywało i was że po naciśnięciu na podbrzusze leciały krople sików.💧

Lubelski

Active member
Nie mo tyle to nie od sexsu.Xd..miesiąc najlepiej od operacji by w pełni się cieszyć przyjemnością...ale i tak będzie delikatny dyskomfort jakiś czas bo, do pełnego zagojenia to do 18 miesięcy...tzw, rwania pod napletkiem bo, to może cie irytować tu...polecam żel na bazie wody, żel intymny pod prysznic też na bazie wody lub, szare mydło by...mniej odczuwać te rwania pod napletkiem to, z czasem minie 👍to nie krople soków tylko, resztki spermy co, do końca nie wystrzeliły...ja miałem problem przy oddawaniu moczu to że, mialem silny strumień do dziś mi zostało tak