• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Obrzezanie całkowite - 31.07.26 spostrzeżenia i pytania

ajnfach

New member
@FreeHuman i @leon_wolf panowie nie ma ula. Czas spojrzeć na to po męsku. Burchel wielkości żołędzia przez prawie 3 tygodniach jedyne co to pęczniał bądź spadał i tak w kółko. To do poziomu akceptowalnego nie zejdzie. Nie ma takiej opcji. A jak jednak się uda to gwiazdka będzie wcześniej.

@Takitamx zszyte jest dobrze. Dostałem opuchlizny limfatycznej pod linią szycia tzn napuchł mi napletek zewnętrzny. Skosiło to całą misterną konstrukcję. A więc przez opuchliznę dostałem zwężenia na napletku zewnętrznym oraz sama opuchlizna wygląda jak wygląda.

Bez opuchlizny linia szwów byłaby pomiędzy czarną a czerwoną kropką (trochę przesunięta rysunek odręczny)
Opuchlizna w białym okręgu jest na tyle duża, że odgina nawet żołędzia, przy tych rozmiarach nic dziwnego, że przesuwa wszystko.
Do tego, żeby było śmieszniej pomiędzy czarną a zieloną kropką naciągnięty przez opuchliznę jest napletek zewnętrzny, realnie ten punkt zielony powinien być w okolicach punktu czerwonego, no ale opuchlizna XD i finalnie pomiędzy czarną kropką a czerwoną zrobiło się zwężenie. Pierniczony trójkąt napletkowy
Podejrzewam, że nikt tego w tym etapie gojenia nie ruszy, i opcji na jakieś sączki czy inne ustrojstwa nie mam. Plus taki, że w gaciach już biegam. Fakt faktem pod gazikiem ale zawsze.

Dolomit

New member
Hej, już się wcześniej wypowiadałem...i dalej bym się upierał, że to co Ci puchnie to...napletek wew..., a przewężenie na napletku zew./połączeniu z wew. po prostu nie zostało usunięte i dlatego puchnie napletek wew. Nie spotkałem się z przypadkiem aby komuś puchł napletek zew! To chyba musiałby być jakiś ewenement...Inny kolega też Ci napisał podobną obserwacje do mojej...na jakiej zasadzie uznajesz ze to co puchnie jest napletkiem zew.?..nawet po kolorze to raczej wew...A i to też mit że nikt nie ruszy - poprawkę prywatnie Ci zrobią...pozdrawiam

dieselpower

Moderator
Członek Załogi
Spuchł zewnątrzny. Moze zrobił sie stan zapalny bo zmienil kolo na czerwony. A moze nie usunał całej zwężonej skóry bo widac ze powyżej jest zaciśnięty pierscień. Ogólnie zrobił ci low, szycie prawie zaraz pod grzybem ale zostawił chyba duzo zewnętrznego bo widac ze sie marszczy. Oceniam po jednym zdjeciu bo wcześniejszych zdjec nie otworzę...

Pjxter

Member
Według mnie to gościu spartolił robotę.
U mnie po 3 tygodniach już było pogojone wszystko teraz czekam tylko aż się blizna wypłaszczy