• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Obrzezanie calkowite 10.03

micsni

New member
Witam
Wczoraj mialem obrzezanie calkowote w szpitalu.
Dzisiaj przy zmianie opatrunku zauwazylem na szczycie zoledzia brunatny jakby strup pofaldowany.
Czy to normalne na tym etapie?

micsni

New member
Witam.
2 dni po obrzezaniu w szpitalu.
Czytam to forum i nie wiem czy to dobrze bo na forum ludzie pisza ze maja krwawienie, ja nic nie mam.
W ogole nie boli - powinno?
I pytanie odnosnie szwow. Szwy mam czarne dosyc gesto czy to standardowo? Bardzo je widac na wierzchu.
I jeszcze jedno czy opatrunek powinien byc mocno uciskowy czy tak normalnie

Ostatnia edycja:

micsni

New member
No i za szybko napisalem powyzszy post.
Pojawilo sie krwawienie wzdluz szwu po jednej stronie pracia po zmianie opatrunku. To normalne? Czekac do wieczornej zmiany opatrunku czy zmienic od razu

pbsot

Active member
W 1 dniach delikatne krwawienie jest normalne , zostaw go do wieczora zawiniętego w bandażu , i ogólnie polecam do do momentu pełnego zagojenia trzymać cały czas w zawiniętego
Ja robie tak :
1.Pod prysznicem najpierw caly sie myje później ściągam opatrunek myje małego szarym mydłem .
2. Delikatnie susze ręcznikiem i suszarka do włosów ale samym powietrzem bez temperatury .
3.Aplikuje help4skin .
4.Na podkład idzie parafinowy opatrunek z gazy dzięki temu zasniechnieta krew itp nie przyklejaja sie do szwów krwi itp.
4.Kompres jałowy jak nie masz może być też kompres z włókniny ale jałowe bedą lepsze .
5.Owijam wokół penisa na łączeniu sklejam tasma medyczna .
6.Dodatkowo kilka pasków tasmy w poprzek zeby przypadkiem opatrunek sie nie zsunął .
7. Owijam opaską podtrzymująca(Opaska kohezyjna Hartmann ) , tak naprawdę używając tego 6 krok możesz pominąć jak chcesz .
Ja opatrunek zmieniam rano i na noc :)
imagehost.pl

Zdjęcie WhatsApp 2025 02 27 o 20.25.38 483c209c

Podlasianin

New member
@micsni Pierwsze dni są beznadziejne, dasz rade nie panikuj masz forum ewentualnie lekarza ktory ci to robił.

Zdawaj też relacje to łatwiej będzie ci przejść ten początkowy okres.

Podlasianin

New member
@micsni Słuchaj kolego pisz w jednym temacie, przed chwilą odpisałem ci w twoim poprzednim poście. Xd

Imagehost przez tą stronę wstaw zdjęcia.

Nie wiesz jak to ci wytłumaczę.

micsni

New member
Sorki. Bede pisal tutaj.
Zaraz wrzuce zdjecia

https://imagehost.pl/album/ja.kCnN

.

@micsni Słuchaj kolego pisz w jednym temacie, przed chwilą odpisałem ci w twoim poprzednim poście. Xd

Imagehost przez tą stronę wstaw zdjęcia.

Nie wiesz jak to ci wytłumaczę.
Ogolnie to zaczyna mi sie robic taka oponka na spodzie przy mosznie. Po za tym nie mam wprawy z opatrunkami. Bo robie duza kule i ubieram bokserki zeby sie nie zsunelo. Podpowoesz cos kolego?

No i mam strasznie wrazliwa zoledz zwlaszcza koncowke

Jak sie z ty uporam to wysylam Ci dobra flaszke za podpowiedzi bo jestem troche spanikowany

pbsot

Active member
Ja używałem parafinowych od początku i nie miałem żadnego problemu , dzięki parrafinowmym opatrunkom rana nie przykleja się do opatrunku , opatrunek ściągaj zawsze na mokro pod prysznicem , ja trzymałem od 1 dnia zawinięty i wygoilem się w trybie expresowym , minęło nie całe 3 tygodnie a mi został mały ślad przy wedzidelku .