• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Obrzezanie calkowite 10.03

micsni

New member
Przepraszam czytajacych za zamieszanie z moimi tematami. Nie moglem ogarnac forum.
Jeszcze raz przepraszam.
A teraz do rzeczy.

Wszystko co pisalem zamyka sie w ponizszych pytaniach. Gdyby ktos mogl to prosze o odpowiedz

Troche panikuje.

1. 3 dzien po obrz. Po sciagnieciu opatrunku zawsze mam slad krwi. Czy to normalne?
2 robi mi sie opuchlizna oponka w czesci napletka, ktory zostal przy mosznie
3. Czy ta wrazliwos zoladzi to normalne?
4. Jest jakis patent zeby opatrunek sie nie zsuwal?

piotr149

New member
1. Niewielkie ilości tak, każdy inaczej się goi, u mnie było tylko dużo pierwszej nocy a kolejnej znikome ilości
2.napletek przy mosznie ? Może po prostu masz opuchliznę po znieczuleniu przy worze, wtedy to tak normalne ale co tu powiedzieć bez zdjęcia…
3. Tak minie ja po 14 dniach chodzę normalnie opuchlizna się nie powiększa i już jest ok, (w niedzielę będę aktualizował wkoncu mój temat)
4. To zależy jak masz grovera penisa to mi lekarz powiedział że nie ma co się przejmować grunt że nie leży w spoczynku i ja dawałem gazę i od spodu plastrem lnianym kleiłem 50/50 do gazy i penisa/wora
A jak masz shovera, to patrz wyżej dokładnie tak samo.
Polecam plaster lniany bo po zwykłym to myślałem że zejdzie razem ze skórą hatfuu

pbsot

Active member
Odpowiedz na pytanie 4 . Opaska kohezyjna hartmann , ja po tygodniu wróciłem do pracy na budowę ( do wykonywania tylko drobnych czynności ) i po 8 godzinach nigdy mi sie opatrunek nie spadł .

Kolego polecam trzymać małego praktycznie cały czaś w opatrunku :)
Ja robie tak :
1.Pod prysznicem najpierw caly sie myje później ściągam opatrunek myje małego szarym mydłem .
2. Delikatnie susze ręcznikiem i suszarka do włosów ale samym powietrzem bez temperatury .
3.Aplikuje help4skin .
4.Na podkład idzie parafinowy opatrunek z gazy dzięki temu zasniechnieta krew itp nie przyklejaja sie do szwów krwi itp.
4.Kompres jałowy jak nie masz może być też kompres z włókniny ale jałowe bedą lepsze .
5.Owijam wokół penisa na łączeniu sklejam tasma medyczna .
6.Dodatkowo kilka pasków tasmy w poprzek zeby przypadkiem opatrunek sie nie zsunął .
7. Owijam opaską podtrzymująca(Opaska kohezyjna Hartmann ) , tak naprawdę używając tego 6 krok możesz pominąć jak chcesz .
Ja opatrunek zmieniam rano w południe i na noc :)

Jak będziesz go trzymał zawiniętego to ci przy okazji oponka się zmniejszy .

piotr149

New member
Dokładnie, też jest to jakieś wyjście, ale mówię wszystko zależy jaki „sprzęt” kolega posiada, bo co z tego jeśli w zwodzie ma i meter XDD jak usiądzie i się skurczy to bandaż kohezyjny na nic się zda :) ale ma rady, teraz musi sam przetestować na żywym organizmie, nikt od pierwszego dnia chyba nie pakował hotdoga idealnie XDD powodzenia!

micsni

New member
Dziekuje za pomoc.

Jeszcze ostatnia rzecz ktora mnie martwi.

Na czubku zoledzia mam jakby brunatny strup a zoladz ma jakby taka grubsza delikatnie skore.
Martwic sje tym?

Podlasianin

New member
@micsni Nie dotykaj strupa, nie pchaj palców, daj mu odpocząć i wygoić.

Strup, znaczy że się goi.
Żołądź pewnie w szoku po zabiegu xd.

Ewentualnie wstaw zdjęcia to stara gwardia ci wyjaśni.

Ja się nie znam to tylko mogę cię podnosić na duchu.