• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Obrzezanie, a przedwczesny wytrysk.

carlos93

New member
Jestem po konsultacji z panią androlog Dr Chomicz, w sprawie leczenia przedwczesnego wytrysku. Jednym ze sposobów jaki zaproponowała jest obrzezanie laserowe i podobno jest to najskuteczniejsza metoda. Czy robił ktoś taki zabieg z tego powodu i czy rzeczywiście to pomaga ? Proszę o opinię. Jeżeli ma pomóc to zrobię taki zabieg bez zastanowienia. Proszę o opinie.

Maszot

New member
Obrzezanie nigdy nie powinno być metodą na przedwczesny wytrysk! Nie rozumiem jak lekarz może coś takiego sugerować. Przedwczesny wytrysk to kwestia nadaktywnosci układu współczulnego (walki albo ucieczki) który jest odpowiedzialny za wytrysk, są metody aktywacji układu przywspółczulnego podczas seksu które pozwalają na doświadczanie wielokrotnych orgazmów bez wytrysku.

Musisz wytrenowac sie w seksie a nie obrzezać.

Nie powinienes rozwazac obrzezania jesli nie ma do tego koniecznosci a koniecznosc bardzo rzadko istnieje, no chyba ze masz takie widzimisię ale powinienes wiedziec na co sie piszesz i rozwazyc za i przeciw bo odcinasz najbardziej unerwione czesci penisa które natura tam w jakims celu zaprojektowała, odcinanie tego jest wedłóg mnie szaleństwem.

carlos93

New member
Obrzezanie nigdy nie powinno być metodą na przedwczesny wytrysk! Nie rozumiem jak lekarz może coś takiego sugerować. Przedwczesny wytrysk to kwestia nadaktywnosci układu współczulnego (walki albo ucieczki) który jest odpowiedzialny za wytrysk, są metody aktywacji układu przywspółczulnego podczas seksu które pozwalają na doświadczanie wielokrotnych orgazmów bez wytrysku.

Musisz wytrenowac sie w seksie a nie obrzezać.

Nie powinienes rozwazac obrzezania jesli nie ma do tego koniecznosci a koniecznosc bardzo rzadko istnieje, no chyba ze masz takie widzimisię ale powinienes wiedziec na co sie piszesz i rozwazyc za i przeciw bo odcinasz najbardziej unerwione czesci penisa które natura tam w jakims celu zaprojektowała, odcinanie tego jest wedłóg mnie szaleństwem.
Jestem z partnerką w związku od 6 lat i jakoś się nic nie zmienia więc chyba wytrenowanie tutaj nie jest sposobem na mój problem. Wcześniej miałem inne partnerki i czasami seks był ok i trwał w miarę długo ale w większości przypadków chwila i po zawodach więc szukam metody która pomoże mi już na stałe :)

danorox

New member
w teorii może pomóc, jak zrobisz obrzezanie typu l&t, tylko czy faktycznie problem leży po stronie fizycznej, a nie psychicznej, bo może się okazać, że jak jest po stronie psychicznej to Ci obrzezanie nic nie da, poza tym, że wywalisz hajs w błoto, jak chcesz faktycznie być pewny, że to po stronie fizycznej to możesz zrobić eksperyment i chodzić przez jakiś czas z odsłoniętym penisem i jeżeli faktycznie po tym będziesz mógł dłużej uprawiać seks to możesz rozważyć obrzezanie