• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Obrzęk po zabiegu, 3 dzien

jokai55

New member
@olekf646 siema jeszcze szybko spytam, dzisiaj bedzie mijac 5 dzien od zabiegu, ale tak od 2 dni widze ze jak zmieniam opatrunek to jest na nim krew i cos zoltego, czytalem o tym sporo i duzo ludzi mowili ze to limfa ale tez ze moze byc to infekcja, po czym to rozpoznac? boje sie ze z moim szczesciem to jakas infekcja, te zolte cos wychodzi z ran dookola oponki oraz troche z tel bulwy pod zoledziem, mam zdjecie jak cos, moze to przez to ze stosuje gaziki niejałowe jako opatrunek?

jokai55

New member
jak cos to jest zdjecie opatrunku ci pewnie chodzilo o zdjecie czlonka ale niepomyslalem i zapomnialem zrobic dlatego jak cos to dzisiaj wieczorem jak znowu bede zmieniac opatrunek to wysle

jokai55

New member
i ile czasu ci sie goilo bo widze ze ta oponka po bokach jest troszeczke mniejsza albo poprostu tak sobie wmawiam zeby sie nie stresowac a to pod zoladziem nadal takie same i to mnie martwi

bmk178

Member
spokojnie ,to dopiero 5 dni,mi sączyło sie 10 i teraz jest już ok,wszystko wymaga czasu,niestety 5-6 doba jest chyba najgorsza bo wzwody nocne się nasilają,rób oklady na opuchlizne i czekaj

olekf646

Active member
No i trzymaj go w górze,na wzwody polecam mieć pod ręką zawsze butelkę pełną zamrożonej wody i przykładasz do brzucha albo jajek jak staje ci rano

BradDickPitt

Active member

olekf646

Active member
Nic tu się nie pogorszyło,jedynie polepszyło bo nie jest fioletowo czarny,limfa cieknie i tyle,opuchlizna nic się nie powiększa czyli wszystko gra