• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Niepokojące bóle głowy od długiego czasu

antekantek

New member
Cześć, mam 17 lat. Od dłuższego czasu boli mnie głowa. Czuję, jakby coś mocno naciskało na moją głowę z każdej strony. Dodatkowo, w losowych momentach odczuwam ukłucia w różnych miejscach głowy – czasami z tyłu, czasami z boku, a czasami z przodu. Nie mam wymiotów ani problemów ze wzrokiem, ale wydaje mi się, że mam problem z równowagą. Na przykład, gdy obrócę się i szybko spojrzę za siebie, a potem szybko spojrzę do przodu, mam uczucie, jakbym tracił równowagę. Wydaje mi się również, że mam problemy z koncentracją i myśleniem. Gdy trenuję lub zajmuję się czymś, nie zwracam uwagi na ten ból, ale czasami mi przeszkadza. Nie jest to niesamowity ból, ale czuję, że coś jest nie tak.

Wiem, że zamiast pytać się tutaj, co może być przyczyną, powinienem powiedzieć o tym rodzicom i udać się do lekarza. Planuję to zrobić, ale boję się, że to może być jakiś guz mózgu.

Sobek

New member
To co opisujesz bardziej pasuje do przewlekłej migreny lub problemami z uchem wewnętrznym. W każdym razie raczej na pewno nie jest to guz mózgu - wbrew temu co się uwaza jest to bardzo rzadkie schorzenie, atakuje nerwy wzrokowe, często dochodzą do tego wymioty przez wzrost ciśnienia śródczaszkowego spowodowanego przez guz oraz wiele innych symptomów. Tym razem uważam, że olek ma rację i powinieneś porozmawiać z rodzicami i umówić się do internisty, ten po przebadaniu zleci dalsze badania.

Dawid88

Active member
Hej. Generalnie to forum składa z ze znachorów, szamanów, czarodziei i jakiś lekarz też się znajdzie, diagnozujących fiuty, więc git, że masz zdrowego. 😃 Ból głowy i problemy z równowagą to właśnie wskazuje na uszy czytaj problemy z błędnikiem mogą być, więc gadaj z rodzicami i nie bój się przebadać.

Marcin 30

Member
A jak ciśnienie tętnicze?
Jaka jest Twoja postawa podczas chodzenia, siedzenia? Garbisz się? Chodzisz pochylony?
Warto przeanalizować te kwestie ponieważ znam przypadek (mój:)) gdzie miałem i nadal mam niemal identyczne dolegliwości, które zostały przebadane przez lekarzy i okazało się, że jest to skutek niewłaściwej postawy a co za tym idzie stwierdzono przyczynę neurologiczną.