• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Nie odczuwam orgazmu 20 lat

dinho238

New member
Cześć, podczas stosunku i po - nie odczuwam praktycznie w ogóle orgazmu, wytrysk jest bardzo porządny ale nie odczuwam tego co podczas chociażby masturbacji, nie masturbowałem się juz około miesiąca, kiedyś też dłuższe przerwy i nadal brak orgazmu, nie jestem jakiś zestresowany podczas stosunku, ale jestem bardziej w trybie „zadaniowym” żeby dobrze wypaść. Czy to może mieć jakieś znaczenie?
Mam 20 lat regularnie się masturbowałem od kilku lat

Hej, to co opisujesz, wcale nie jest rzadkie. U niektórych facetów orgazm podczas seksu z jest słabszy niż przy masturbacji, nawet jeśli wytrysk jest normalny. Często ma to związek, z tym że w głowie jest się w "trybie zadaniowym”, z przyzwyczajeniem do szybkiej stymulacji ręcznej podczas masturbacji albo po prostu z tym, że ciało potrzebuje przyzwyczaić się do innego rodzaju stymulacji.

Warto spróbować skupić się bardziej na przyjemności niż na tym, żeby "wypaść dobrze”, eksperymentować z tempem, grą wstępną i różnymi sposobami stymulacji. Jeśli mimo to problem będzie się utrzymywał, czasem pomocne może być skonsultowanie się z lekarzem lub seksuologiem.

Szczera rozmowa z drugą osobą też często pomaga.

Lubelski

New member
Ja kiedyś na odwrót...za małolata miałem orgazm a, nie miałem wytrysku...sex to nie test by, wypaść dobrze przed partnerką...albo ciebie akceptuje taki jaki jesteś a jak nie...no to nara jej, tego kwiatu jest pół światu 🙂