• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Nie odczuwam orgazmu 20 lat

dinho238

New member
Cześć, podczas stosunku i po - nie odczuwam praktycznie w ogóle orgazmu, wytrysk jest bardzo porządny ale nie odczuwam tego co podczas chociażby masturbacji, nie masturbowałem się juz około miesiąca, kiedyś też dłuższe przerwy i nadal brak orgazmu, nie jestem jakiś zestresowany podczas stosunku, ale jestem bardziej w trybie „zadaniowym” żeby dobrze wypaść. Czy to może mieć jakieś znaczenie?
Mam 20 lat regularnie się masturbowałem od kilku lat

Hej, to co opisujesz, wcale nie jest rzadkie. U niektórych facetów orgazm podczas seksu z jest słabszy niż przy masturbacji, nawet jeśli wytrysk jest normalny. Często ma to związek, z tym że w głowie jest się w "trybie zadaniowym”, z przyzwyczajeniem do szybkiej stymulacji ręcznej podczas masturbacji albo po prostu z tym, że ciało potrzebuje przyzwyczaić się do innego rodzaju stymulacji.

Warto spróbować skupić się bardziej na przyjemności niż na tym, żeby "wypaść dobrze”, eksperymentować z tempem, grą wstępną i różnymi sposobami stymulacji. Jeśli mimo to problem będzie się utrzymywał, czasem pomocne może być skonsultowanie się z lekarzem lub seksuologiem.

Szczera rozmowa z drugą osobą też często pomaga.