• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Moje obrzezanie w Niemczech....

Torcider66

New member
Tydzień temu miałem robione obrzezanie całkowite w Niemczech... Efekty jak na zdjęciach. Zastanawiam się czy nie pozwać lekarza Zdjęcia . Czy można to jakoś naprawić. Zrobić ponowne szwy? W miejscach zaznaczonych na fioletowo rana się rozchodzi i krwawi. Bardzo proszę o pomoc!

olekf646

Well-known member
Spokojnie, to się zrośnie, poczekaj bo może nie będzie tak źle jak myślisz, widać że miałeś napletek sklejony z żołędziem, może się inaczej nie dało

Dawid88

Active member
No przykre, wymaga czasu taka rana, ale też kolejny przykład, że lepiej nie zwlekać ze zrobieniem porządku w obrębie własnego fiuta.

pbsot

Active member
Narazie tak jak Olek napisał dał bym temu więcej czasu , widziałem na redit dużo gorzej to wyglądało a po 2-3 miecach ładnie się wygoilo i było okay teraz tylko kwestia dobrze o to zadbać szczególnie jak rana się rozchodzi .

Polecan trzymać małego praktycznie cały czaś w opatrunku :)
Ja robie tak :
1.Pod prysznicem najpierw caly sie myje później ściągam opatrunek myje małego szarym mydłem .
2. Delikatnie susze ręcznikiem i suszarka do włosów ale samym powietrzem bez temperatury .
3.Aplikuje help4skin .
4.Na podkład idzie parafinowy opatrunek z gazy dzięki temu zasniechnieta krew itp nie przyklejaja sie do szwów krwi itp.
4.Kompres jałowy jak nie masz może być też kompres z włókniny ale jałowe bedą lepsze .
5.Owijam wokół penisa na łączeniu sklejam tasma medyczna .
6.Dodatkowo kilka pasków tasmy w poprzek zeby przypadkiem opatrunek sie nie zsunął .
7. Owijam opaską podtrzymująca(Opaska kohezyjna Hartmann ) , tak naprawdę używając tego 6 krok możesz pominąć jak chcesz .
Ja opatrunek zmieniam 2 razy dziennie .

Jak będziesz go trzymał zawiniętego to ci przy okazji oponka się zmniejszy i szybciej się wygoi 🙂

piotr149

Member
a jak na dzień dzisiejszy coś zeszła opuchlizna ? Jakieś zmiany ? Bo jak tydzień po zdjęcia zrobione, to tak średnio bym powiedział, blizna na pewno będzie bardziej kwestia jak duża i estetyczna może nie być źle, a może być do kitu.

Torcider66

New member
Chciałem podziękować wszystkim za odpowiedzi i porady Zdjęcia. Mam aktualne zdjęcia 3,5 tygodnia po zabiegu. Wygląda lepiej ale i tak brzydko i nie profesjonalnie. Martwi mnie zgrubiona skóra przy bliznach. Najgorzej po lewej stronie jest twarde wybrzuszenie ( skóra wystaje poza żołądź ) jakby skóra została zawinięta i zszyta. Co z tym zrobić? Po prawej stronie też nie ładnie chodz nie ma zgrubienia to skóra akurat nie równo pocięta i poszarpana. Co o tym sądzicie ? Pozdrawiam i dzięki za pomoc

olekf646

Well-known member
Daj się temu porządnie wygoić, poczekaj z 3 miesiące, jeszcze nie jest to wygojone, w tym miejscu gdzie ci szew puścił się goi dalej, jak po 3 miesiącach będzie dalej tak samo jak teraz to możesz myśleć o poprawkach, ale myślę że będzie dobrze bo nie wygląda to źle, te grudki mają szansę sporo zmaleć jeszcze

LordPaulistinha

New member
No kur#@ teraz to jakoś wygląda a byłem przestraszony z tego co Ci odyebal* ale wystarczyło trochę poczekać i jest elegancko pewnie będzie lepiej tak jak mówi Olek jak nie to sobie kiedyś te grudki poprawisz

piotr149

Member
Jest na pewno lepiej jak było, daj temu jeszcze czas, niech się wygoi do końca, a najlepiej wedlug
Mnie to powinieneś udać się do lekarza i tam dopytać szczegóły, czy smarować może czymś, czy i jak on to widzi. Poprawa na pewno jest, ale dobrze widzę że tam jeszcze krew, czy to tak skóra błyszczy ? No i nitki tam widać czy to strupki ? Tak czy siak uważam że powinieneś skonsultować to z urologiem, i u niego rozwiać wątpliwości, nie tutaj 🙂

Torcider66

New member
Część Piotr, maść mam Betaisodona advance. To strupki oraz maść. Rana już nie krwawi. U lekarza byłem tydzień temu u innego... Bo ten kto to robił na wizytach nie widział nigdzie problemu. Dramat. Jak pisałem najbardziej mnie martwi ta zgrubiona skóra. Pozdrawiam

Torcider66

New member
Z tymi grudami to później znowu do urologa czy jakiś chirurg plastyczny lub kosmetyczny? Bo za bardzo nie ma jak robić wycinania na nowo bo w zwodzie skóra napięta jak struna( za dużo pewnie ten partacz wyciął i rozerwało szwy). Tak pytam na przyszłość bo oczywiście poczekam jak się temat rozwinie.