• Cytatów używajcie tylko jeżeli jest to potrzebne! Jeżeli chcecie komuś odpisać używajcie @ z nazwą użytkownika.

Lekki ucisk

Pozdro88

New member
cześć. Mam 33 lata i chyba mam jakiś lekki pierścień na penisie. Napletek schodzi gładko bez żadnych problemów czy to w zwidzie czy w spokoju. Jeśli ma wrócić na swoje miejsce muszę mu pomóc. Miałem kiedyś krotkie i robiłem je już bo główkę ciągnęło w dół.

Poniżej foty:

Macie jakieś doświadczenie by taki problem rozwiązać bez obrzezania?

Ostatnia edycja:

Arek a

Well-known member
Masz luźny napletek, który schodzi do końca, odsłaniając żołądź w całości, żadnego przewężenia ani ucisku nie widać.
Według mnie wszystko prawidłowo. 👍
A ręką czasami trzeba sobie pomóc, żeby zakryć żołądź.

Lubelski

Active member
Domyślam się to co ci sprawia problem to...delikatna stulejka, najczęściej wskazuje na łagodny pierścień zwężający napletka lub względne zwężenie ujścia napletka (często powiązane z przebytymi wcześniej problemami, np. krótkim wędzidełkiem, o którym wspominałeś)...Napletek jest na tyle elastyczny, że pozwala na pełne zsunięcie (nawet we wzwodzie), ale jego pierścień jest odrobinę zbyt ciasny, by po przekroczeniu najszerszego miejsca żołędzi wrócić samoistnie na miejsce...ewentualnie ryzyko do, Nigdy nie zostawiaj napletka zsuniętego na dłuższy czas w stanie wzwodu, jeśli czujesz, że pierścień mocno uciska prącie. Jeśli kiedykolwiek napletek "utknie" za żołędzią, zacznie puchnąć i nie będziesz w stanie go odprowadzić, wymaga to natychmiastowej pomocy lekarskiej...i najlepiej niech obejrzy to typowy urolog od stulejek...P.S niezły sprzęt masz 👍i warto zadbać o sprzęt i działać już do lekarza się umówić nie ma co olewać sprawy

Arek a

Well-known member
W spoczynku widać delikatne przewężenie, ale czy na tyle, aby coś z tym robić?
Jak penis funkcjonuje w praktyce, jaki dyskomfort odczuwasz?

Pozdro88

New member
W spoczynku napletek jakby bardzo mocno przylegał do żołędzi i zanim zacznę odczuwać przyjemność to trzeba go nawilżyć żeby mechanika była sprawna ;) rozciągam to od jakiegoś czasu ale chyba zbyt mocno bo widać na fotkach zaczerwienienia. Ogólnie kupiłem te ringi za 2 stówy i myślałem że to mi pomoże, ale moja zwężka jest za nisko. Czasem też występują mikropęknięcia po mocnym seksie.

Arek a

Well-known member
Zapisz się na wizytę do urologa, on to zobaczy, dotknie i coś konkretnego doradzi.
Jeżeli występują mikropęknięcia, to nie ma co tego lekceważyć, bo przez to otwór napletka może się zwężać jeszcze bardziej.

Jupiter

Member
cześć. Mam 33 lata i chyba mam jakiś lekki pierścień na penisie. Napletek schodzi gładko bez żadnych problemów czy to w zwidzie czy w spokoju. Jeśli ma wrócić na swoje miejsce muszę mu pomóc. Miałem kiedyś krotkie i robiłem je już bo główkę ciągnęło w dół.

Poniżej foty:

Macie jakieś doświadczenie by taki problem rozwiązać bez obrzezania?
A przeszkadza ci to w seksie, bo raczej nie sądzę😉

HJK

Member
Miałem bardzo podobny problem i go tu poruszyłem na forum. No i wychodzi że jeśli nie jest to jakimś problemem w użyciu sprzętu, że tak to powiem, to nie ma co ruszać.

amenek5

Active member
W spoczynku napletek jakby bardzo mocno przylegał do żołędzi i zanim zacznę odczuwać przyjemność to trzeba go nawilżyć żeby mechanika była sprawna ;) rozciągam to od jakiegoś czasu ale chyba zbyt mocno bo widać na fotkach zaczerwienienia. Ogólnie kupiłem te ringi za 2 stówy i myślałem że to mi pomoże, ale moja zwężka jest za nisko. Czasem też występują mikropęknięcia po mocnym seksie.
Tutaj jest twój główny problem. Podejrzewam że możesz mieć bliznowacenie napletka. Przy rozciąganiu bądź ostrym sexie tworzą się mikro pęknięcia które potem się zabliźniają i sprawiają że napletek robi się ciaśniejszy. Więc twoje rozciągania mogę przynosić odwrotny efekt.

Nie wiem czy temat bliznowacenie napletka można załatwić jakoś inaczej niż zabieg obrzezania. Ale też nie mam pewności czy napewno występuje u ciebie to bliznowacenie napletka.